پیش بینی و مقایسه مقاومت ستون های بتن مسلح RC تقویت شده با FRP با اتفاده از شبکه فازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی آینده مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: FETCONF01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود مرادی کوچی

گروه عمران- سازه، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی، استهبان

محمد محمدحسنی

عضو هیات علمی بخش زلزله شناسی مهندسی و خطر پذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

چکیده

مقاوم سازی با استفاده از پلیمرهای مسلح شده با الیاف FRP به دلیل این که FRP ها مصالحی سبک با نسبت بالای مقاومت به وزن ، مقاومت در برابر خوردگی و حمل و نقل آسان هستند امروزه از پرکاربردترین روشهای مقاوم سازی اعضای بتن مسلح از جمله ستون ها می باشند که سبب افزایش مقاومت و شکل پذیری شده اند. همچنین به علت پیشرفت تکنولوژی و پیچیده تر شدن مسایل، استفاده از روش های نوین جایگزین بسیاری از روش های سنتی شده اند. این روش های نوین قادر به پیش بینی و تخمین درست تر و دقیق تری از وضعیت موجود می باشند. از جمله این رش ها می توان به سیستمهای هوشمند عصبی مصنوعی و فازی اشاره کردکه با توجه به توانایی در حل پدیده های غیرخطی و پیچیده ، کاربردهای فراوانی در مسایل مختلف مهندس پیدا کرده اند. در این مطالعه به پیش بینی مقاومت خمشی ستونهای چهارضلعی (مربعی و مستطیلی)بتن مسلح RC تقویت شده با FRP به وسیله سیستمهای فازی پرداخته خواهد شد. بدین منظور، نتایج ازمایشگاهی شامل 40 نمونه در معرض ترکیبی از بار محوری و خمشی باری پیش بینی مقاومت خمشی از مقالات انتشار یافته جمع آوری شده است . ابتدا نمونه ها به عنوان وروردی شبکه جهت پیش بینی مقاومت مورد استفاده قرار گرفته ست. سپس نتایج مربوط به خروجی با استفاده از سیستم فازی ، پیش بینی خواهد شد و در انتها نیز به منظور بررسی توانایی این سیستم هوشمند نتایج حاصل از مقاومت خمشی با نتایج حاصل از آیین نامه ACI440 مقایسه گردیده اند. نتایج حاصل نشان دادند که دقت سیستم فازی در مقابل داده های آزمایشگاهی به منظور پیش بینی مقاومت خمشی با دقت 99.71% نسبت به دیگر روش ارایه شده دارای دقت بیشتری است.

کلیدواژه ها

مقاوم سازی، ستونهای بتن مسلح RC ، شبکه فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.