ارایه ی روشی جدید برای محاسبه ی ضریب چزی و اصلاح روند حل مساله در کانال های روباز انتقال آب
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
- کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF04_403
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 761
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه زابل
استادیار مهندسی مکانیک، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه زابل
مربی مهندسی مکانیک، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه زابل
چکیده
حیات بشریت و تمام هستی با آب شروع شده و ادامه ی حیات نیز بدون آب امکان پذیر نیست. عدم توزیع مناسب آب از نظر مکانی و رشد جمعیت در مناطق خاص، اهمیت انتقال آب را با در نظر گرفتن توجیه فنی و اقتصادی دو چندان نموده است. یکی از راههای انتقال آب، استفاده از کانال های روباز است وکنترل و تنظیم آب در این کانال ها بر اساس قوانین هیدرولیکی انجام می شود. برای تعیین دبی عبوری از کانال در هر ثانیه نیاز به محاسبه ی پارامتری به نام ضریب چزی است. برای محاسبه ی این پارامتر روابط مختلفی ارایه گردیده است که مشهورترین آنها معادله ی مانینگ می باشد. در این مقاله یک رابطه تیوری جدید برای محاسبه ی این ضریب ارایه گردیده و نتایج حاصل از آن با نتایج حاصل از روابط موجود در محدوده های مختلف، مقایسه شده است. با محاسبه ضریب چزی بر اساس روابط مانینگ، لگاریتمی و کوتر- گانگیه و مقایسه آنها با یکدیگر مشاهده گردید که نتایج حاصل از این روابط در بعضی محدوده ها اختلاف زیادی با یکدیگر دارند که در رابطه ارایه شده با در نظرگرفتن همه عوامل موثر، علاوه بر افزایش دقت آن در مقایسه با سایر روابط ارایه شده، نتایج حاصل نیز برایندی از همه روشهای موجود می باشد. همچنین با استفاده از رابطه ی ارایه شده روابط جدیدی نیز برای محاسبه ی ضریب اصطکاک دارسی- ویسباخ و ضریب زبری مانینگ ارایه و رابطه ی لگاریتمی اصلاح شده است و نیز مشخص شد که Rh با معکوس n2رابطه دارد. مقایسه ی نهایی بین روابط موجود و رابطه ی ارایه شده، نشان دهنده کارآیی موثر روش جدید می باشد.کلیدواژه ها
کانال روباز، دبی عبوری، ضریب چزی، رابطه تیوری جدیدمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.