بررسی رشد، فناوری و توسعه صنایع فراساحل در کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: AMTM02_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کیان پور

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور

حمید محمدرضایی ازندریانی

کارشناس ارشد اقتصاد

چکیده

کمی بیش از 10 سال از ظهور صنعت فراساحل در کشورمان می گذرد که راه برای حضور در بازارهای خارجی این صنعت نیز فراهم شده است. گویا تجربه فعالیت در فازهای مختلف میدان گازی پارس جنوبی و میادی دیگر نفتی و گازی اعم از سروش، بلال، بهرگانسر و … . و دست یابی به دانش طراحی، ساخت، نصب و بهره برداری سازه های دریایی باعث شده است که صنایع فراساحل داخلی گام به گام، روند رو به رشد ای صنعت را به سرعت پشت سرنهند. حال اگر بتوان توانمندیبوجود آمده در ای صنعت را به نحو صحیحی جهت دهی کرد، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت، خواهیم بود. صنایع فراساحل در تحقق اهداف سند چشم انداز در خصوص لزوم توسعه، دریا محور و نگاه راهبردی به مناطق دریایی می توانند نقش اساسی ایفا کند. حدود 20 درصد تولید نفت ایران مربوط به منابع فراساحل است. برآوردهای صورت گرفته نشان میدهند که بیش از 20 درصد از میادی نفتی 17 درصد از میادین گازی و 35 درصد از میادی نفتی و گازی مشترک ایران در دریا واقع شده اند. با توجه به برداشت روزافزون کشورهای همسایه از میادی نفتی و گازی مشترک دریایی، توسعه صنایع فراساحل بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. نتایج نشان میدهد در حال حاضر تعداد سکوهای نصب شده در آبهای عمیق کشور، یک سکو(سکوی نیمه شناور امیرکبیر در دریای خزر ) و در آ های کم عمنق خلیج فارس 3 سکو از نوع جک آپ و حدود 120 جکت بوده است.

کلیدواژه ها

فراساحل، جک آپ، آ بهای کم مق و عمیق، میادی نفتی، رشد و فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.