بررسی عوامل تاثیرگذار بر استقرار حسابرسی مالیاتی مبتنی بر ریسک، از دیدگاهکارشناسان اداره امور مالیاتی شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: AMTM02_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی ابراهیمی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی،دانشگاه آزاد اسلامی قایمشهر

اسکندر جعفری

دکتری حسابدار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قایمشهر

چکیده

استفاده از حسابرسی مبتنی بر ریسک، عاملی موثر در جلوگیری از فرار مالیاتی و سایر موارد عدم تمکین مودیان، محسوب شده و سیستم حسابرسی مالیاتی مبتنی بر ریسک با تمرکز برحسابرسی مودیان با ریسک بالا، موجب تخصیص بهینه منابع سازمان امور مالیاتی و افزایش تمکین مالیاتی میگردد. هدف پژوهش حاضر، بررسی عواملتاثیرگذار بر استقرار حسابرسی مالیاتی مبتنی بر ریسک، از دیدگاه کارشناسان اداره امور مالیاتی شهرستان ساری، می باشد. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه کارشناسان اداره امور مالیاتی شهرستان ساری طی فصول زمستان سال 94 و بهار سال 95 است. نمونهگیری بر اساس فرمول کوکران و با روش تصادفی ساده، از جامعه مورد نظر انجام شده است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه منطبق بر مدل مفهومی پژوهش، جمع آوری و از طریق نرم افزارهای SPSS و LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. برای بررسی و آزمون فرضیههای پژوهش از آزمون کولموگروف - اسمیرنف، آزمون t تک نمونه ای، تحلیل عاملی تاییدی و آزمون فریدمن استفاده شده است. یافتههای پژوهش نشانداد، هر یک از ابعاد هفتگانه بر استقرار حسابرسی مالیاتی مبتنی بر ریسک، موثر بوده که تاثیر متغیرهای اعتماد توام با بررسی، خود تشخیصی و ارزیابی مالیاتی، عدالت، خدمت به مودیان و تمکین مالیاتی، معنادار مثبت و فرار مالیاتی و اجتناب مالیاتی، معنادار منفی بوده و با بهبود وضعیت متغیرهای مثبت و رفع یا کاهش وضعیت متغیرهای منفی، رونداستقرار موفقیت آمیز حسابرسی مالیاتی مبتنی بر ریسک، در اداره امور مالیاتی شهرستان ساری، سرعت بیشتری بخود می گیرد.

کلیدواژه ها

حسابرسی مالیاتی، ریسک، حسابرسی مالیاتی مبتنی بر ریسک، اداره امور مالیاتی شهرستان ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.