نگاهی به نکات روانشناسی تربیتی در اشعار مولوی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH01_723
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا رحمانی منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

امیرعلی جاجرمی

کارشناس معماری و عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

چکیده

طی سالهای اخیر پژوهش های زیادی در حوزه میراث علمی و ادبی ایران اسلامی صورت گرفته ، در این میان روانشاسی نیز یکی از علومی است بواسطه آن می توان تاثیر متقابل افراد بر یکدیگر را بررسی کرد.تحلیل های روانشناختی نیز از مسایل مطرح شده در این علم می باشد که به دلیل اهمیت و جایگاه ویژه آن در روابط انسانی در مطالعات جدید نیز مورد توجه قرار گرفته است . از گذشته تا کنون علما ، دانشمندان و شاعران برای آموزش مسایل روانشانسی به عموم مردم زمان خون روش هایی از جمله سخنرانی ، نگارش کتاب و سرودن شعر را بکار برده اند ، در میان این روش ها در کشور ایران و با توجه به خصوصیات و روحیات ایرانی ، شعر جایگاه ویژه ای داشته و می توان گفت علاوه بر شاعران ایرانی سایر بزرگان نیز به سرودن شعر علاقه داشته و ابیاتی از خود به یادگار گذاشته اند . در این میان آثار شاعر و عارف بزرگ ایرانی جلال الدین محمد بلخی معروف به مولوی در خصوص نگرش و اشاره به نکات روانشناسی رنگ و بویی خاص دارد که موجب شده به شهرتی جهانی دست یابد . در این مقاله سعی شده است علاوه بر تبیین علمی ابعاد این موضوع روانشاسی، به بررسی نظرات شاعر و عارف بزرگ ایرانی ، مولوی بعنوان یکی از دانشمندان بزرگ ایرانی در این خصوص بپردازد. و آموزه های مولانا را همچون یک مکتب تربیتی و مبانی فلسفی، دینی، تربیتی و علمی آن مورد بررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

روانشناسی ، مولوی ، شعر ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.