بررسی رابطه میان عدم تقارن اطلاعاتی و ساختار مالکیت شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH01_559
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه مدن حقیقی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه علوم و تحقیقات تهران (ساوه)

سعید امیدوار

کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

تحقیق حاضر جهت گردآوری شواهدی در خصوص بررسی رابطه میان عدم تقارن اطلاعاتی و ساختار مالکیت شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش، کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1387 تا 1392 بوده که بر اساس روش حذف سیستماتیک تعداد 350 شرکت به عنوان جامعه اماری و براساس روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 75 شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. ازمون همبستگی و آزمون رگرسیون مقطعی چندگانه برای بررسی فرضیات استفاده شده است . ساختار مالکیت به چهار طبقه مالکیت شرکتی، مدیریتی، نهادی و خارجی طبقه بندی شده است که در نمونه پژوهشی اطلاعات مربوط به مالکیت سرمایه گذاران خارجی یافت نشد . متغیر مستقل عدم تقارن اطلاعاتی و متغیر های وابسته مالکیت شرکتی، مدیریتی، نهادی و اندازه شرکت، عمر شرکت و اهرم مالی به عنوان متغیرهای کنترلی تحقیق می باشند .نتایج تحقیق نشان داد بین رابطه مثبت معناداری بین مالکیت شرکتی و عدم تقارن اطلاعاتی وجود دارد . اما بین عدم تقارن اطلاعاتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و مالکیت نهادی و مالکیت مدیریتی رابطه منفی معناداری وجود دارد. بدین ترتیب می توان استدلال کرد که افزایش تعداد سهامداران نهادی و مدیریتی در ترکیب مالکیت شرکت باعث تسهیم نظارت و کنترل در میان سهامداران می شود که این امر منجر به کاهش تضاد منافع و افزایش سود آوری خواهد شد.

کلیدواژه ها

عدم تقارن اطلاعاتی، مالکیت مدیریتی، مالکیت شرکتی، مالکیت نهادی، ساختار مالکیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.