بررسی رابطه فناوری اطلاعات و سرمایه فکری با کارآفرینی سازمانی در ادارات راه و شهرسازی استان گلستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH01_536
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آنا محمد فیروزخواه

کارشناس ارشد مدیریت دولتی گرایش سیتم های اطلاعاتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول

سهیلا مشکین

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،واحد علی آباد کتول ،دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران

چکیده

بسیاری از مطالعات صورت گرفته شده در رابطه با تشخیص فرصت، بیان کرده اند که قابلیت های فکری یاد گرفته شده و اطلاعات تجاری کسب شده، آن دسته از کارآفرینانی را توصیف می کنند که فرصتی را کشف کرده اند در این میان عوامل زیادی بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه تاثیر دارند که از مهمترین عوامل تاثیرگذار در تشخیص فرصت های کارآفرینانه، فناوری اطلاعات و سرمایه فکری افراد سازمان است. بدین ترتیب هدف اساسی این تحقیق بررسی و تعیین رابطه بین فناوری اطلاعات و سرمایه فکری با کارآفرینی سازمانی ادارات راه و شهرسازی استان گلستان می باشد. بدین منظور از جامعه آماری مورد بررسی ( کلیه کارکنان ادارات راه و شهرسازی استان گلستان- 250 نفر ) 152 نفر با استفاده از جدول مورگان و کرجسی بعنوان حجم نمونه تعیین شد. داده های تحقیق از طریق پرسشنامه فناوری اطلاعات چانوپاس و همکاران ( 2006 )، پرسشنامه استاندارد سرمایه فکری بنتیس ( 2002 ) و پرسشنامه استاندارد کارآفرینی سازمانی لیونیداس و واسیلیس ( 2007 ) ( دارای ابعاد کاهش کاغذبازی در سازمان، تغییر در رفتار کارکنان، بینش استراتژیک، ایجاد یک محیط کاری پر انرژی، محیط حمایتی) گردآوری شدند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام گرفت نتایج تحقیق نشان داده است که بین فناوری اطلاعات با ابعاد محیط حمایتی، محیط پرانرژی و بینش استراتژیک کارآفرینی سازمان رابطه وجود ندارد اما رابطه بین فناوری اطلاعات با ابعاد کاهش کاغذ بازی و تغییر رفتار کارکنان تایید نشد. همچنین رابطه معناداری بین سرمایه فکری با ابعاد تغییر رفتار کارکنان و ایجاد محیط حمایتی متغیر کارآفرینی سازمانی وجود دارد اما رابطه معنادری بین سرمایه فکری با ابعاد، کاهش کاغذبازی، محیط پرانرژی و بینش استراتژیک یافت نشد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، سرمایه فکری، کارآفرینی سازمانی، ادارت راه و شهرسازی استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.