شناسایی فرصت ها و چالش های کاربرد BIM در صنعت ساخت و ساز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH01_503
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1012
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی بداقی

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه تهران

کتایون تقی زاده

دانشیار دانشگاه تهران، دکتری معماری، دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

اعظم رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه هنر تهران

چکیده

روند کنونی تهیه نقشه ها و ساخت و سازهای مرسوم در کارگاه همواره مشکلاتی را به همراه داشته است که باعث می شود درصد بسیاری از پروژه ها با زمان و هزینه اولیه تعریف شده به اتمام نرسند. روش های جدید مدلسازی و تهیه نقشه ها و مدارک اولیه تا حدود نسبتا زیادی مشکلات موجود را کاهش خواهد داد و مزیت های متعددی به همراه خواهد داشت. از جمله این روش ها می توان به BIM اشاره کرد، که با مدلسازی به گونه ای پیشرفته و ورود اطلاعات کامل مدیریتی در مرحله تولید مدل مزیت های بسیاری در زمینه کاهش زمان و هزینه، کاهش دعاوی و ... به همراه می آورد. این تحقیق سعی دارد با شناخت دقیق BIM ، بررسی و شناسایی کامل مزیت های منتج از کاربرد BIM ، کاربردهایی که در روند پروژه از مرحله طراحی تا بهرهبرداری دارد و همچنین چالشهای ناشی از کاربرد آن ، تصویر روشنی بروی شرکت های ساختمانی و مهندسین عرصه ساخت فرآهم آورد تا بیش از پیش به سمت استفاده از این روش حرکت کنیم تا از مزایای گفته شده بهره مند شویم.

کلیدواژه ها

؛ AutoCad، BIM و صنعت ساخت و ساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.