فساد اداری در سازمان های دولتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH01_417
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 917
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی بناب

مرتضی محمد قلی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

رقیه جوانی فر

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی اهر

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی فساد اداری در سازمان های دولتی می باشد. پدیده فساد اداری، در دنیای امروز و به ویژه در کشورهای در حال توسعه، به عنوان یکی از مهم ترین موانع پیشرفت جامعه، مطرح شده است. این پدیده صدمات جبران ناپذیری را بر سرعت حرکت چرخه توسعه جامعه وارد کرده و مسیر توسعه و پیشرفت را مسدود می سازد. حکومت ها و دولت ها از قرن ها پیش با مشکل سوء استفاده کارگزاران دولتی روبرو بوده اند. در متون باستانی نیز اشاره های متعددی به این پدیده شده است که نشان می دهد حکومت ها همیشه نگران سوء استفاده شخصی صاحب منصبان و کارگزاران دولتی از موقعیت و امتیازات شغلی بوده اند. دگرگونی های سیاسی، وجود نهادهای دموکراتیک و آزادی مطبوعات در دو قرن اخیر در کشورهای غربی و سایر نقاط جهان، دولت ها را مجبور کرده است نسبت به اقدامات و عملکرد خود به مردم، جوابگو باشند. در نتیجه این تحولات، تخلفات اداری از حساسیت بسیار بالایی برخوردار شده و دولت ها به خاطر حفظ مشروعیت سیاسی ناچارند به این مساله توجه کنند. جرایمی نظیر اختلاس، ارتشاء و جعل، جرایم جدیدی نیستند و قدمتی به اندازه خود دولت ها دارند. فساد اداری از طریق هدایت نادرست استعدادها و منابع بالقوه و بالفعل انسانی به سمت فعالیت های غیرقانونی برای دستیابی به درآمد های سهل الوصول، زمینه رکود در تمام ابعاد را فراهم می کند. بنابراین مقابله با فساد در عرصه اداری ضرورتی انکارناپذیر است. با استفاده از فناوری در این زمینه میزان رشوه گیری و فساد به شدت کاهش می یابد و تکلیف خیلی از پرونده ها سریع تر روشن می شود و سلسله مراتب خشک، جای خود را به شبکه انعطاف پذیری خواهد داد، به همین دلیل در این تحقیق فساد اداری در سازمان های دولتی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

فساد اداری، اختلاس، سازمان های دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.