بررسی اختلاف دیدگاه بین حسابرسان مستقل و ممیزین مالیاتی درفرآیند حسابرسی مالیاتی به منظور تعیین درآمد مشمول مالیات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH01_374
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ام البنین میرزاحسینی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس

سمیرا سلطانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس

مرتضی حسین زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس

چکیده

دامنه کاربرد استانداردهای حسابداری، صورت های مالی با مقاصد عمومی است که منظور ارایه اطلاعات مفید در مورد وضعیت مالی،عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری جهت تصمیم گیری استفاده کنندگان تهیه می شود ( بند 2مقدمه ). این استانداردها بر مبنای مفاهیم نظری گزارشگری مالی تدوین گردیده است( بند 1مقدمه ). در تدوین مفاهیم نظری، از میان مفاهیم گوناگون سود، مفهوم مبتنی بر نگهداشت سرمایه که متکی بر مبانی اقتصادی است مورد پذیرش قرار گرفته است. این نظریه که در محافل حرفه ای جهان نیز مقبولیت یافته است، درآمدها و هزینه ها را ناشی از تغییرات در دارایی ها و بدهی ها تلقی می کند ( بند 5مفاهیم نظری). باتوجه به اینکه ماده 272 قانون مالیات های مستقیم که حسابرسی مالیاتی توسط حسابداران عضو جامعه حسابداران رسمی را به رسمیت شناخته است، در این تحقیق سعی بر این است که بررسی شود آیا بین ممیزان مالیاتی و حسابرسان مستقل از نظر رویکرد مفهومی نسبت به اندازه گیری سود اختلاف وجود دارد یا نه . بعد از بررسی های به عمل آمده مشخص گردید که هریک از دو گروه فوق ( ممیزین مالیاتی و حسابرسان مستقل) از رویکردهای مختلف در اندازه گیری سود استفاده میکنند.به گونه ای که حسابرسان مستقل برای محاسبه سود از رویکرد مبتنی بر نگهداشت سرمایه و ممیزان مالیاتی از رویکرد مبتنی بر معاملات استفاده می کنند.

کلیدواژه ها

رویکرد محاسبه سود، رویکرد مبتنی بر نگهداشت سرمایه ، رویکرد مبتنی بر معاملات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.