تاثیر ساختار مالکیت بر رابطه ی بین کیفیت حسابرسی و مدیریت واقعی سود

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی علی نژاد ساروکلایی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

علی افروزیان آذر

دانشجوی کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

مدیریت سود زمانی رخ می دهد که مدیران از قضاوت خود در گزارش های مالی و ساختار معاملات جهت تغییر گزارش های مالی استفاده می کنند . با این حال، استفاده کنندگان از صورت های مالی علی الخصوص سهامداران شرکت ها، همیشه یک نگرانی و تردید نسبت به کیفیت و اعتبار اطلاعات ارایه شده در صورت های مالی دارند و برای رفع آن بایستی صورت های مالی شرکت ها، مورد رسیدگی و حسابرسی قرار گیرد. وحال حسابرسی انجام شده از چه میزان کیفیت حسابرسی برخوردار است باید مورد ارزیابی قرار گیرد.هدف این پژوهش بررسی تاثیرساختار مالکیت بر رابطه بین کیفیت حسابرسی و مدیریت واقعی سود می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع روش همبستگی و پس رویدادی می باشد. تعداد 122 شرکت به عنوان نمونه آماری برای دوره زمانی 1385-1392 انتخاب شده است برای محاسبه مدیریت واقعی سود (هزینه های تولید غیر عادی ) در پیروری از مدل رودیچوری استفاده شده است. مولفه های اندازه موسسه حسابرسی، دورتصدی حسابرس، به عنوان دو معیار کیفیت حسابرسی و مالکیت نهادی و مالکیت شرکتی به عنوان دو مولفه ساختار مالکیت مورداستفاده قرار گرفته است. آزمون فرضیه های پژوهش با استفاد از روش رگرسیون چند متغییره با اثرات ثابت وتصادفی نشان داد که مالکیت نهادی بر رابطه بین اندازه موسسه حسابرسی ومدیریت سود واقعی (هزینه تولیدغیر عادی) رابطه معنی دار و مثبت و همچنین مالکیت نهادی و مالکیت شرکتی بررابطه ی بین دور تصدی حسابرس و مدیریت واقعی سود (هزینه تولید غیر عادی) رابطه معنی دار و منفی دارد.

کلیدواژه ها

اندازه موسسه حسابرسی، دوره تصدی حسابرسی، ،ساختارمالکیت، مالکیت نهادی، مالکیت شرکتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.