بررسی اثر تحریک های دو جهتی در زلزله های نزدیک گسل با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ICCE08_449
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1886
نویسندگان
استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف
دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه ص
چکیده
یکی از مسائل مطرح در خصوص تعیین پاسخ لرزه ای سازه های نامنظم چگونگی تعیین جهت اعمال زلزله بر سازه به منظور ایجاد بیشترین مقادیر در پارامترهای پاسخ آن می باشد. در اعمال تحریک لرزه ای بر سازه همواره یک جهت بحرانی وجود دارد که در صورت اعمال زلزله در آن سو، پاسخ سازه به مقدار بحرانی خود خواهد رسید. بنابراین با در نظر گرفتن احتمال جهت گیری محورهای اصلی در این راستای بحرانی، می بایست سازه بر اساس مقدار پاسخ بحرانی طرح شده و توان مقاومت در برابر آن را داشته باشد. در این تحقیق با در نظر گیری دو مدل سازه ای 3 و 8 طبقه که اثر نامنظمی در آنها با اعمال خروج از مرکزیت 10 درصد (با جابجائی جرم) لحاظ شده است، پاسخ بحرانی سازه در اثر اعمال همزمان مولفه های زلزله نزدیک گسل، بر روی خاک صلب و همچنین خاک نرم، با در نظر گرفتن اثر ناشی از اندرکنش خاک و سازه، به دست آمده و نتایج آن با نتایج حاصل ازروش های ترکیبی ٣٠% ، ٤٠% و SRSS مقایسه شده اند. نتایج حاصله نشان دهنده آن است که تحت اثر زلزله های نزدیک به گسل روشهای ترکیبی بدون توجه به نوع خاک همواره پاسخ های دست پائینی از رفتار حقیقی سازه ها را ارائه می نماید.کلیدواژه ها
اندرکنش خاک و سازه، تحریکات دو جهتی، زلزله های نزدیک گسل، سازه های نا منظممقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.