پیشبینی کوتاه مدت مصرف انرژی به روش زنجیره مارکوف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نگرشی نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: OUTLOOKECE01_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا همتی مقدم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، آشتیان، ایران.

امیر قایدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون، داریون، ایران.

غلامرضا لطیف شبگاهی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، آشتیان، ایران.

چکیده

یکی از چالشهایی که صنعت برق در برنامهریزی و بهرهبرداری با آن روبهرو است تعادل بین تولید و مصرف برق میباشد. در فازبرنامهریزی باید با داشتن درک صحیحی از شبکه برق و بر اساس میزان بار پیشبینی شده به توسعه شبکه قدرت در بخش تولید،انتقال و توزیع پرداخته شود. در فاز بهرهبرداری نیز در هر لحظه از زمان باید میزان تولید و میزان بار با هم برابر باشند. بنابراین پیشبینی کوتاه مدت و بلند مدت بار از اهمیت بسیار زیادی در شبکه قدرت برخوردار میباشد. پیشبینی دقیق بار میتواند برنامه-ریزان و بهرهبرداران را به سمت تصمیمگیری صحیح و مبتنی بر واقعیت نزدیک نموده و بر این اساس قابلیت اطمینان سیستم قدرت مطلوب و هزینههای اقتصادی تولید برق در مقدار بهینه قرار میگیرد. پیشبینی نادرست بار یا منجر به هزینه اضافی درشبکه شده و یا از سمت دیگر سبب قابلیت اطمینان نامطلوب و بروز قطعی در شبکه قدرت میگردد. بر همین اساس در این مقاله روشی مبتنی بر زنجیره مارکوف به منظور پیشبینی بار در بخش خانگی معرفی میگردد. با توجه به اینکه عمده برق مصرفی کشور مربوط به بار خانگی میباشد با پیشبینی این دسته از بارها میتوان امیدوار بود که بار شبکه نیز تاحد زیادی پیشبینی شده است. بر همین اساس میتوان نتایج مربوط به این بخش را به کل بار نیز تعمیم داد. روش زنجیره مارکوف با استفاده از ماتریس احتمالات اولیه و ماتریس انتقال بین حالتها میتواند احتمال حالتها را در آینده پیشبینی نماید. روش پیشنهادی به منظور پیشبینی بار خانگی 400 مشترک شهر شیراز مورد استفاده قرار گرفته و با مقایسه نتایج حاصل از پیشبینی و مقادیر واقعی کارایی این روش به اثبات رسیده است.

کلیدواژه ها

زنجیره مارکوف، ماتریس انتقال، پیشبینی بار، مشترک خانگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.