تاثیر پاسخگویی بار بر شاخصهای کفایت سیستم تولید
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش ملی نگرشی نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: OUTLOOKECE01_179
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 510
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی مرکز میمند، میمند، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون، داریون، ایران.
چکیده
یکی از مهمترین مطالعاتی که در یک شبکه قدرت صورت میگیرد قابلیت اطمینان است. قابلیت اطمینان به صورت توانایی سیستم قدرت در تامین بار مشترکین همراه با رعایت قیود بهرهبرداری و کیفیت توان تعریف میگردد. امروزه مشترکین از شرکت-های برق انتظار دارند برق همراه با کیفیت و رعایت استانداردهای لازم به آنها تحویل دهند. بنابراین در شبکه برق به منظور جلوگیری از قطعی برق و رضایتمندی مشترکین همواره مقداری رزرو در شبکه قرار میدهند تا در صورت بروز مشکلاتی از قبیلعدم پیشبینی نادرست بار، خرابی واحدهای تولید و یا خطوط انتقال و ... ژنراتورها ظرفیت تولیدی خود را افزایش داده و با در اختیار داشتن رزرو کافی بار را تامین نمایند. اما وجود رزرو در شبکه به دلیل هزینههای بهرهبرداری نیروگاهها هزینهبر بوده و درشبکه برق همواره یک سطح مشخصی از قابلیت اطمینان در نظر گرفته میشود که در واقع یک مصالحه بین قابلیت اطمینان و فاکتورهای اقتصادی میباشد. از طرف دیگر با پیشرفت بسترهای مخابراتی و ارتباط بین تولید و مصرف در شبکههای هوشمند امکانات جدیدی فراهم گردیده است. یکی از مهمترین این امکانات پاسخگویی بار به ویژه برای بارهای انعطافپذیر میباشد. در اینگونه شبکهها این امکان فراهم شده است که سعی شود بارهایی که امکان مصرف توان آنها همراه با تاخیر وجود دارد با آگاهی یافتن از زمانهای پیک و یا کمینه بار و قیمتهای برق در زمانهای مختلف در مواقعی که بار در کمینه است در مدار قرار بگیرند که هم برای مصرفکننده و هم برای تولیدکننده این امر مقرون به صرفه میباشد. لذا در این مقاله هدف این است که مشخص گردد تاثیر برنامه پاسخگویی بار بر قابلیت اطمینان سیستم قدرت در سطح تولید به چه صورت بوده و شاخصهای قابلیت اطمینان این سطح از نقطه نظر کفایت با توجه به وجود اصل پاسخگویی بار به چه میزان تغییر میکنند. به منظور مطالعه این مهم ابتدا لازم است پاسخگویی بار مدل شده، تکنیک محاسبه شاخصهای قابلیت اطمینان معرفی و به منظور مطالعه میزان تاثیر نتایج عددی نیز ارایه گردد.کلیدواژه ها
پاسخگویی بار، قابلیت اطمینان، کفایت سیستم قدرت، شبکه هوشمندمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.