مروری بر روشهای انجام شده در پهنه بندی فرسایش خندقی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF01_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه موحدی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری، دانشگاه گنبد کاووس

ابوالحسن فتح آبادی

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه گنبد کاووس

سیدمرتضی سیدیان

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه گنبد کاووس

علی حشمت پور

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه گنبد کاووس

چکیده

فرسایش خندقی از جمله مخرب ترین انواع فرسایش های طبیعی است که سالانه موجب خسارات فراوان به محیط زیست میگردد. به منظور کاهش خسارات ناشی از فرسایش خندقی نیاز است تا مناطق مختلف از نظر وقوع این فرسایش پهنه بندی شده ومتناسب با احتمال وقوع این فرسایش در هر منطقه استراتژی مناسب اتخاذ گردد. تاکنون روش های مختلفی برای پهنه بندی این شکلفرسایش ارایه شده است. در این تحقیق روش های مختلف پهنه بندی شامل روشهای دو متغیره، نسبت فراوانی و روش وزن شاهد و روشهای چند متغیره، رگرسیون لجستیک، شبکه عصبی مصنوعی، رگرسیون درختی و جنگل تصادفی که در تحقیقات مختلف استفاده شدهاست مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج نشان داد که هیچ روش جامع که در تمام مناطق بر روش های دیگر برتری داشته باشد وجودنداشته و در هر منطقه متناسب با شرایط آن باید روش مناسب انتخاب گردد. از مزایای روش های دو متغیر سادگی فهم آنها و عدم نیازبه نرم افزار های پیشرفته آماری است. در مقابل از مزایای روش های چند متغیره نیز می توان به قابلیت آموزش آنها اشاره کرد.

کلیدواژه ها

پهنه بندی، خندق، دومتغیره، رگرسیون لجستیک، رگرسیون درختی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.