مطالعه ی خصوصیات هیدروژیولوژیکی سفره های آبدار با استفاده از لاگ های چاه نگاری (مطالعه ی موردی منطقه ی میاندوآب)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF01_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاله احمدی آعجه اوبه

کارشناس ارشد زمین شناسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

ضرایب هیدروژیولوژیکی از جمله مهمترین پارامترهای فیزیکی سفره های آبدار هستند که سرعت و مقدار حرکت آب را درداخل محیط متخلخل نشان می دهند. این ضرایب معمولا تا حدودی نشان دهندهی میزان آبدهی چاه می باشند. در این مقالهبرای تعیین ضرایب هیدرودینامیک سفره های موجود، از 9 حلقه چاه حفر شده در منطقه استفاده شد. ابتدا عملیات چاه نگاریتوسط سوندهای الکتریکی در داخل هر چاه انجام شد. لاگ های رزستیویته، گامای طبیعی و پتانسیل خودزا با استفاده ازداده های بدست آمده از عملیات چاه نگاری رسم شدند. از طریق تفسیر لاگ های مذکور مقاطع لیتولوژی اطراف هر چاه رسمشد. با توجه به لیتولوژی، مقدار تخلخل و نفوذپذیری هر یک از لایه ها دیواره ی چاه ها لوله گذاری شدند، به طوریکه از لوله هایمشبک در مقابل لایه های تراوا و از لوله های ساده در مقابل لایه های ناتراوا استفاده شد. سپس به منظور تعیین ضرایبهیدرودینامیک سفره ها آزمایش پمپاژ در هر چاه انجام شد و با استفاده از روش ژاکوب قابلیت انتقال و هدایت هیدرولیکی برایهر چاه بدست آمد و مشخص شد که سفره ی مربوط به چاه کمربندی بیشترین و سفره ی مربوط به چاه نصیرکندی کمترینمقدار قابلیت انتقال و هدایت هیدرولیکی را دارا می باشند. در نهایت به منظور مشخص کردن ضرایب هیدرودینامیک منطقه از ضرایب محاسبه شده ی تمامی چاه ها میانگین گرفته شد، به طوریکه ضریب قابلیت انتقال کل منطقه ی مورد مطالعه 790/72 متر مربع بر روز و هدایت هیدرولیکی 19/53 متر بر روز محاسبه شد.

کلیدواژه ها

چاه پیمایی، ضرایب هیدروژیولوژیکی، آزمایش پمپاژ، لاگ، آبخوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.