تأثیر سختی، هندسه و وزن ساختمان مجاور در حرکت زمین ناشی از حفر تونل
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ICCE08_398
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1851
نویسندگان
استادیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا
کارشناس ارشد، دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
با توجه به رشد و توسعه مناطق شهری پر جمعیت، یکی از راههای اقتصادی مبارزه با ترافیک، ایجاد فضاهای زیر زمینی شامل تونل های مترو و زیر گذرها است. حفر تونل سطحی در زمین باعث تغییر در میدان تنش شده و یک میدان تغییر مکان در مناطق اطراف تونل به وجود خواهد آورد. در این خصوص نه تنها ابنیه و سازه ی مجاور تحت تاثیر اثرات ناشی از حفر تونل خواهد بود بلکه میدان تغییر مکان ایجاد شده و همچنین میدان تنش حاصله متأثر از مشخصات سازه ی مجاور خواهد بود. هدف این مقالع بررسی اثر مشخصات سازه ی مجاور شامل سختی، هندسه و وزن در مسئله ی اندر کنش تونل - سازه ی مجاور می باشد. بر این اساس مقاطع حفاری شده با دستگاه حفار متروی تهران با قطر 8/85 متر در خاک ناحیه ای از شهر تهران با استفاده از کد اجزای محدود سه بعدی با مدل غیر خطی ارتجاعی - خمیری مورد تحلیل واقع گردید. اثرات پارامترهای مختلفی چون سختی، وزن، عرض، طول ساختمان و خروج از مرکزیت ساختمان نسبت به محور تونل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان می دهد: افزایش سختی و عرض ساختمان تأثیر به سزایی در کاهش میزان تغییر مکان ها دارند. همچنین افزایش وزن، طول و خروج از مرکز از محور تونل نقش مهمی در افزایش میزان تغییر مکان ها از خود نشان دادند.کلیدواژه ها
اندرکنش تونل و سازه مجاور، نشست سطحی، سختی سازه مجاور تونل، تحلیل عددیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.