بررسی تشخیص خاک ورزی حفاظتی و پوشش بقایا با استفاده از سنجش از دور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بیوسیستم، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران، اهواز

پیام نجفی

دانشجوی دکتری مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز، تبریز

مصطفی کیانی ده کیانی

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران، اهواز

چکیده

امروزه، مهمترین عاملی که باعث شده رویکرد استفاده از روش های خاک ورزی وکاشت مرسوم به روش های حفاظتی تغییر یابد، تغییر نگرش از کشاورزی مرسوم به کشاورزی پایدار است. ویژگی های روش خاک ورزی مورد استفاده اثرات مستقیمی روی کیفیت اب و خاک دارد. فعالیت های مرتبط با مدیریت بهینه کشاورزی همچون روش های خاک ورزی حفاظتی به دلیل مزایای عمده کشاورزی وزیست محیطی در سال های اخیر به طور گسترده پذیرفته شده اند. این مزایا شامل بهبود کیفیت آب و خاک، جلوگیری از فرسایش آبی و بادی خاک، کاهش تبخیر، کاهش دمای سطح خاک، کاهش گازهای گلخانه ای که در اثر برگردان شدن خاک ایجاد می شود، کاهش مصرف سوخت در عملیات خاک ورزی و کاشت، افزایش مواد آلی خاک و حداکثر سازی کارایی مصرف آب می باشد. اطلاعات مربوط به پوشش بقایا هم اکنون از روش برش عرضی خطی و روش توزین بقایا بدست می آید. این روش ها با اینکه دقت بالایی دارند اما به علت صرف وقت و هزینه کارگری زیاد در سطوح وسیع استفاده نمی شوند و معمولا در مناطق وسیع کشاورزی اطلاعات دقیقی از روش های خاک ورزی مورد استفاده و همچنین میزان پوشش بقایای گیاهی در سطح مزارع در دسترس نیست. تخمین پوشش بقایای محصول با روش های سنجش از دور یک راه حل سریع و کارآمد برای تعیین درصد پوشش و روش خاک ورزی مورد استفاده است. هدف از این مطالعه بررسی کارایی روش سنجش از دور بعنوان جایگزین مناسب برای روش های برآورد دستی به خصوص در سطوح وسیع خواهد بود و اطلاعات حاصل از آن می تواند در سطح برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های کلان سازمان های مرتبط با کشاورزی و منابع طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

خاک ورزی حفاظتی، پوشش بقایای گیاهی، ماهواره لندست، تصاویر رقومی، سنجش از دور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.