بررسی انواع روشهای ناایستایی در مطالعات تغییر اقلیم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 759
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین صادقی لویه

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران

علیرضا مساح بوانی

دانشیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران

چکیده

داده های هواشناسی و هیدرولوژیکی به عنوان اطلاعات پایه و اساسی در طراحی و مدیریت پروژه های منابع آب بهکار می روند. تمام مسایل مهندسی منابع آب براساس فرضیه ایستایی سری های زمانی مورد مطالعه می باشند ایندر حالی است که بسیاری از سری های زمانی هیدرولوژیکی به دلایل مختلفی ناایستا می باشند. بنابراین بررسیایستایی در سری های زمانی هیدرولوژیکی می تواند در تفسیر رابطه بین فرآیندهای هیدرولوژیکی و تغییرات محیطیدر مناطق مورد مطالعه کمک موثری داشته باشد. علاوه بر این ارایه روشهایی که بتواند ایستایی را بررسی کرده وقبل از مدلسازی در تشخیص وجود یا عدم وجود ایستایی به ما کمک کند، بسیار مفید خواهد بود. از طرف دیگربررسی علل ناایستایی می تواند در تفسیر رابطه بین فرآیندهای هیدرولوژیکی و تغییرات اقلیمی در مناطق موردمطالعه کمک موثری داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی روشهای تشخیص ناایستایی در سری های زمانی بااستفاده از آزمون هایی مانند PP, KPSS, DFGLS, ADF و ERS می باشد. در ادامه به بررسی برخی از روش هایتخمین ناایستایی در آنالیز مقادیر حدی از جمله استفاده از توزیع GEV ناایستایی و استفاده از بسته نرم افزاریNEVA و برخی پیشنهادات برای اصلاح دستورالعمل بولتن B17 برای در نظر گرفتن شرایط ناایستایی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

آزمون های ایستایی، ناایستایی مقادیر حدی، بسته نرم افزاری NEVA، توزیع GEV

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.