بررسی آزمایشگاهی روشهای بهبود رفتار سقفهای طاق ضربی
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ICCE08_372
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4458
نویسندگان
دانشجوی دکتری سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
استاد گروه سازه و زلزله، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، ته
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی و مشاور مرکز تحقیقات ساختمان مسکن، تهر
استاد بخش راه و ساختمان، دانشکده هندسی، دانشگاه شیراز، شیراز
چکیده
یکی از اجزای مهم و تأثیر گذار بر رفتار ساختمان ها، دیافراگم ها می باشد. دیافراگم های صلب، مقاومت و سختی کافی برای توزیع نیروها بین اجزای قائم باربر جانبی دارند؛ ولی دیافراگم های انعطاف پذیر نمی توانند به خوبی نقش خود را بعنوان توزیع کننده نیروهای جانبی ایفا کنند و بارهای جانبی را متناسب با سختی و مقاومت خود توزیع می نماید. یکی از دیافراگم های رایج در کشور، سقف طاق ضربی می باشد که طبق تعاریف، یک دیافراگم انعطاف پذیر محسوب می شود. مشاهدات زلزله های گذشته نشان داده است این سقف در باربری جانبی دارای ضعف های عمده ای می باشد و بر این اساس، راهکارهایی برای بهسازی رفتار لرزه ای این سقف در مراجع مختلف پیشنهاد شده است ولی مطالعات آزمایشگاهی و عددی محدودی در زمینه شناسایی رفتار سقف طاق ضربی مورد آزمایش قرار می گیرد و مقاومت برشی و مشخصات دینامیکی این دیافراگم مورد بررسی قرار می گیرد. بدین منظور، سقف طاق ضربی سنتی به همراه دو راهکار مطرح برای بهسازی آن شامل تسمه کشی قطری در زیر سقف و تعبیه تیر فرعی داخل سقف مورد آزمایش قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد سقف های طاق ضربی موجود دارای مقاومت برشی کم و انعطاف پذیری بالا می باشند؛ تسمه کشی قطری می تواند بعنوان یک راهکار عملی علاوه بر افزایش مقاومت سقف، سختی درون صفحه سقف را تا حد مطلوبی افزایش دهد. گزینه تعبیه تیر فرعی، با فرضیات در نظر گرفته شده برای اجرا آن، تاثیر قابل قبولی در افزایش مقاومت سقف نشان می دهد.کلیدواژه ها
بهسازی، دیافراگم، انعطاف پذیر، طاق ضربی،ارزیابیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.