کسب وکار اجتماعی شیوه ی نوین کارآفرینی، مفاهیم و تفاوت های آن با کارآفرینی اجتماعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی خیر ماندگار
  • کد COI اختصاصی: KHAIRMANDEGAR01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2088
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین جودت چاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه شاهد

سیدحسین سیدی

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

امروزه کارآفرینی و سازمان های پرورش کارآفرین به سرعت در حال گسترش است و کارآفرینی مهم ترین راه حل ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی شناخته می شود. در سال های اخیر در کنار کارآفرینی مفاهیم دیگری مانند کارآفرینی اجتماعی وکسب وکار اجتماعی معرفی شده اند که از نظر مفاهیم بنیادی با یکدیگر تفاوت دارند. کارآفرینی به دنبال ایجاد کسب وکار برای کسب سود است و کارآفرینی اجتماعی به دنبال حل معضلات اجتماعی از طریق کسب وکار و کسب سود می باشد؛ یعنی به صورت توامان دو هدف درآمدزایی و حل معضلات اجتماعی از طریق کسب وکار را دنبال می کند اما کسب وکار اجتماعی تنها به دنبال حل معضل اجتماعی است به صورتی که کسب وکار تنها هزینه خودش را در می آورد و اگر سودی حاصل شود دوباره برای حل موضوع، سرمایه گذاری می شود که نهایتا در این نوع از کسب وکار سودی به سهامدار یا سهامداران تعلق نمی گیرد. پیدایش شکل های جدید سازمانی، از جمله مسایل مهمی است که در حوزه جامعه شناسی سازمان مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد و به عقیده اکثر محققان، یکی از پیچیده ترین موضوعات در این حوزه می باشد. پیدایش کسب وکارهای اجتماعی در دنیا، هم از این بعد که فرم جدیدی از کسب وکار محسوب می شوند و هم از این جهت که بالقوه تاثیرات اجتماعی زیادی به همراه خود خواهند داشت، بسیار مهم بوده و لذا بررسی و کاوش در این حوزه مطالعات، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. یکی از مهم ترین عوامل پایداری کسب وکار ریشه دار بودن در فرهنگ جامعه و حل کردن معضلات جامعه از طریق کسب وکار است. لذا در این مقاله کسب وکار اجتماعی به عنوان راه حل پایدار و مناسب جامعه برای حل این معضل اجتماعی معرفی می شود.

کلیدواژه ها

کارآفرینی؛ کارآفرینی اجتماعی؛ کسب وکار؛ کسب وکار اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.