تاثیر کاربرد متانول بر خصوصیات زراعی کنجد رقم هلیل

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 455

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NMPC01_082

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

کنجد یکی از مهمترین گیاهان زراعی است که کاربرد وسیعی در تولید مواد دارویی و بهداشتی دارد. به منظور بررسی اثر محلول پاشی متانول بر صفات مورفولوژیک و عملکرد کنجد آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با چهارتکرار در سال 94 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه جیرفت به اجراء درآمد. در این مطالعه محلول پاشی متانول در 4 سطح، شاهد، (بدون محلول پاشی)، 20، 40 و 60 درصد حجمی و زمان کاربرد متانول در دو سطح در مرحله قبل از گلدهی و بعد از گلدهی انجام شد. نتایج نشان داد بین سطوح مختلف غلظت متانول اختلاف معنی داری از نظر ارتفاع ساقه اصلی، تعداد شاخه فرعی، سطح برگ و تعداد برگ وجود دارد. علاوه بر این زمان کاربرد متانول بر ارتفاع ساقه اصلی، تعداد ساقه فرعی، تعداد برگ و سطح برگ نیز در سطح 1% تاثیر معنی داری نشان داد. اثرات متقابل زمان کاربرد برگی متانول و غلظت متانول نیز تدثیر معنی داری بر ارتفاع ساقه و تعداد شاخه جانبی نشان داد. بر اساس نتایج مشخص شد غلظت 40 درصد متانول بیشترین تاثیر را بر صفات مورد مطالعه دارد. به طور کلی و با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که محلول پاشی برگی متانول با افزایش در ارتفاع بوته، تعداد شاخه جانبی، تعداد و سطح برگ می تواند سبب افزایش عملکرد کنجد گردد.

نویسندگان

احمد غلامی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدرضا عامریان

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه صنعتی شاهرود

حمید عباس دخت

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه صنعتی شاهرود

حمید مقبلی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • E maratpardaz J, Hami A, Davati Kazemnia, H 2015. Effect ...
  • Golestani, M., Pakneyat, H., 1386 Evaluation of Drought Tolerance Indices ...
  • Mirakhori, M, F. Paknejad, F. Moradi, M.R. Ardakani, II. Zaledi ...
  • Safarzade Vishgahi M.N., G.H. No rmohamadi, E. Majidi Haravan, B. ...
  • Salehi, I. , Saeedi, gh., 139/0. Sclcction crilcria to improvc ...
  • نمایش کامل مراجع