پتانسیل تجمع نیترات در بخش های مختلف هویج و زردک
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
- کد COI اختصاصی: NMPC01_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 657
نویسندگان
استادیار گروه باغبانی و خاکشناسی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار گروه باغبانی و خاکشناسی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
به دلیل اثرات سوء نیترات بر سلامتی انسان، امروزه توجه زیادی به میزان تجمع نیترات در سبزی ها می شود، لذا در این پژوهش به میزان تجمع نیترات در بخش های مختلف هویج و زردک در دو گروه وزنی پرداخته شده است تا بخش هایی که دارای نیترات کمتر و سلامت بیشتر هستند مشخص شود. این ازمایش به صورت فاکتوریل شامل دو فاکتور وزن در دو سطح: بیشتر و کمتر از 70 گرم و موقعیت طولی نمونه در سه سطح: بخش نزد پاهنگ (نزدیک طوقه)، بخش میانه و دور از پاهنگ (دور از طوقه یا نوک ریشه)، در سه تکرار برای هر کدام از دو محصول هویج و زردک انجام گرفت. هویج های بزگتر و سنگین تر با بیش از 70 گرم وزن، به طور معنی داری نیتروژن بیشتری نسبت به هویج های کوچک داشتند. همچنین از طوقه به سمت نوک ریشه هویج از میزان نیتروژن کل کاسته شد به طوریکه کمترین میزان نیتروژن در قسمت دور از پاهنگ (نوک هویج) وجود داشت. بخش نزد باهنگ زردک به طور معنی داری بیشتر از سایر قسمت ها دارای نیتروژن بوده است و به ترتیب بخش میانه و دور از پاهنگ به طور معنی داری کمترین میزان نیتروژن را داشتند. اثر متقابل وزن و موقعیت بافت بر میزان تجمع نیترات در هویج از نظر آماری معنی دار شد به طوریکه کمترین میزان نیترات مربوط به نمونه های نزد پاهنگ در هویج های درشت (وزن بیشتر از 70 گرم) بود.کلیدواژه ها
زردک، نیتروژن، نیترات، هویجمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.