نقش سیستمهای هوشمند بازرسی قطار و روسازی خط در ارتقای سطح ایمنی شبکه حمل و نقل ریلی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_426
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه فلاحی

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

سروش مالکیان

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران

چکیده

ایمنی اولویت اصلی صنعت ریلی و مهمترین شاخص آن میباشد. یکی از راههای ارتقای سطح ایمنی و پیشگیری از وقوع حوادث در شبکه حمل و نقل ریلی، استفاده از سیستمهای هوشمند است. اینگونه سیستمها با بکارگیری تجهیزات ردیابی یشرفته، برداشت اطلاعات، برقراری ارتباطات و یکپارچه سازی اطلاعات باعث بهبود بهرهوری و افزایش ایمنی شبکه حمل و نقل ریلی میشوند. سیستمهای هوشمند امروزه به طور فزایندهای در کشورهای توسعه یافته استفاده شده و اثرات مثبت و سودمندی را به دنبال داشتهاند. با توجه به اینکه شبکه ریلی کشور روز به روز در حال گسترش میباشد، بسترسازی برای بکارگیری برخی سیستمهای هوشمند مورد استفاده در کشورهای پیشرو که در حال حاضر در کشور موجود نبوده و بهره برداری نمیشوند، ایمنی شبکه را افزایش داده و موجب کاهش وقوع حوادث میشود. در این مطالعه ابتدا مروری بر انواع شبکههای هوشمند ریلی، اهمیت و دلایل استفاده از آنها خواهیم داشت. سپس به معرفی برخی از سیستمهای هوشمند درکشورهای پیشرو خواهیم پرداخت که به سه دسته سیستمهای بازرسی قطار، سیستمهای بازرسی روسازی خط وسیستمهای اندازه گیری دستی مشخصات قطار و روسازی خط تقسیم بندی شدهاند.

کلیدواژه ها

ایمنی، سیستمهای هوشمند، سیستمهای بازرسی قطار، سیستمهای بازرسی روسازی خط، سیستمهای اندازهگیری دستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.