ارزیابی روش های طبقه بندی نظارت شده در تهیه نقشه واحدهای زمین شناسی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_411
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 891
نویسندگان
کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS ،دانشگاه خوارزمی
دانشیار گروه سنجش از دورو GIS ،دانشگاه خوارزمی
استادیار گروه سنجش از دورو GIS ،دانشگاه خوارزمی
چکیده
مسیله ی تهیه نقشه واحدهای زمین شناسی در طی یک روند رو به بهبود ، امروزه به نقطه ای رسیده است که آشکارسازی و طبقه بندی واحدهای زمین شناسی به کمک سنجش از دور ابرطیفی انجام می شود. در این پژوهش با استفاده از تصویر فراطیفی سنجنده هایپریون، مربوط به منطقه خرم آباد واقع در استان لرستان ، و به کارگیری الگوریتم های طبقه بندی نظارت شده (Mapper Angle Spectral (SAMو (Divergence Information Spectral (SID در تشخیص و تفکیک واحدهای زمین شناسی صورت گرفته است.پس از انجام پیش پردازش های لازم، تبدیل MNF و الگوریتمPPI به ترتیب برای کاهش داده و استخراج پیکسل های خالص بر روی تصویر استفاده به عمل آمد.از همپوشانی پیکسل های خالص با واحدهای زمین شناسی و داده های زمینی ، طیف میانگین برای هر عضو استخراج گردید سپس این اعضای خالص به عنوان ورودی جهت الگوریتم های ذکر شده فوق استفاده و طبقه بندی تصویر صورت پذیرفت . در نهایت با بررسی صحت الگوریتم ها از طریق محاسبه ماتریس خطا ، دقت طبقه بندی هر روش به ترتیب برای (83.68 (SAM و (71,66 ( SID ،مشخص گردید که در پایان الگوریتم SAM با دقت کلی83.68 به عنوان بهترین الگوریتم طبقه بندی معرفی گردید.کلیدواژه ها
تصاویر فراطیفی، نقشه واحدهای زمین شناسی ،اعضای خالص، SAM،SID ،MNF ،PPIمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.