تحلیل و طراحی دکل های انتقال نیرو با استفاده از نظریه قابلیت اعتماد

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE07_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیدرضا کلات جاری

استادیار بخش عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه صنعتی شاهرود

احمد میرشریفی

کارشناس ارشد سازه، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده عمران

چکیده

در حال حاضر، باگذاری دکل های انتقال نیر در ایران با استفاده از آئین نامه بارگذاری مشانیر که در سال (1377) چاپ و منتشر شده است انجام گرفته وطراحی آنها با توجه به ضوابط و شرایط آئین نامه ASCE52 صورت می پذیرد. در آئین نامه بارگذاری فوق الذکر با متغیرهای تصادفی بارگذاری دکل ها همچون بیشترین ضخامت یخ سالیانه، بیشترین ضخامت ماهیانه آن و یا بیشتی سرعت سالیانه باد و یا سرعت ماهیانه آن بصورت مقادیر قطعی و یقین اندیشانه برخورد می شودو ضرایب ایمنی جزئی بدون توجه به عدم قطعیت های موجود برای هر جزء بر تعیین می گردد. در این مقاله ابتدا با تصادفی انگاشتن پارامترهای بار و مقاومت، قابلیت اعتماد اعضای دکل های 230Kv، در چهار شهر انتخابی (بندر عباس، یزد، تهران و شهرکرد) که بر اساس آئین نامه مشانیر طراحی شده، در دو حالت حدی فشار (کمانش) و کشش مورد ارزیابی قرار گرفته اند. در قدم بعد، با استفاده از نتایج حاصله، شاخص قابلیت اعتماد هدف (Target Reliability Index) در دو حالت حدی فوق الذکر تعیین شده است. سپس با استفاده از روشهای کالیبراسیون موجود در ایمنی سازه ها ضرایب افزایش بار و کاهش مقاومت جدید بنحوی محاسبه و انتخاب شده اند تا شاخصهای قابلیت اعتماد اعضای جدید تا حد امکان به شاخص های قابلیت اعتماد هدف انتخابی نزدیک بوده و به این ترتیب اعضایی با ایمنی یکنواخت طراحی شوند. در نهایت همانطور که در نتایج ملاحظه خواهید نمود، با استفاده از ضرایب ایمنی جدید علاوه بر ایجاد یکنواختی در ایمنی اعضا طراحی شده می توان به میزان قابل توجهی از وزن دکل ها کاست و آنها را اقتصادی و واقع بینانه تر طراحی نمود.

کلیدواژه ها

قابلیت اعتماد ، دکل ، خطوط انتقال ، ضرایب طراحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.