تحلیل مولفه های اثرگذار در خلق فضای شهری پویا مورد پژوهش: محله کهنه گل ورامین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز کشاورز

استادیار دانشگاه پیام نور- دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

علیرضا سیاف زاده

استادیار دانشگاه پیام نور- دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

ملک حمیدوند

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

هدف این نوشتار، آن است که با بررسی دیدگاههای پیرامون فضاهای شهری و فضاهای شهری پویا به تحلیل مولفهها و معیارهای موثر بر افزایش پویایی و سرزندگی فضاهای شهری در بافتهای فرسوده و ناکارآمد، بپردازد. پژوهش حاضر سعی در تحلیل مولفههای موثر در خلق فضاهای شهری پویا دارد. سوال اصلی پژوهش این است که، مولفههای اثرگذار در خلق فضای شهری پویا در محله کهنه گل کدامند روش پژوهش، توصیفی– تحلیلی میباشد. روش مطالعه موردی و زمینهای نیز به بعد مکان یعنی انتخاب محله کهنه گل مربوط میشود. با توجه به هدف پژوهش، ابتدا مفهوم فضای شهری پویا و سرزنده تبیین و در ادامه به منظور شناسایی شاخصهای ارتقاء سرزندگی و پویایی در فضای شهری، از روش تحلیلی استفاده شده است. روش گردآوری اطالعات به دو طریق بوده است. روش کتابخانهای و مطالعات میدانی. در فرایند تحلیل فضای شهری پویا نیز جهت دریافت دیدگاههای کارشناسان و مدیران بومی منطقه نسبت به شاخصها و مولفههای پویایی فضای شهری و محله مورد مطالعه، پرسشنامه ای تنظیم شد و میان آنها توزیع گردید. مولفههای پویایی فضای شهری، با توجه به دیدگاههای مطرح شده در این زمینه و بر اساس مبانی نظری و ادبیات مسیله پژوهش شناسایی و تعیین شده اند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش بیانگر آن است که مولفههایی مانند افزایش احساس امنیت ، ایجاد فضاهای امن شهری ، افزایش جریان های پیاده ، تنوع کالبدی ، افزایش تعامالت اجتماعی ساکنین به ترتیب بیشترین تاثیر را بر خلق فضاهای پویای شهری در محله کهنه گل داشته است. همچین مولفههای وجود توازن فعالیتها ، بهبود و ارتقاء مبلمان شهری ، ارتقاء هویت جمعی تاثیری متوسط در خلق فضاهای مذکور داشته اند. و در نهایت مولفههای تقویت اختالط کاربریها ، حس تعلق خاطر به محل سکونت ، ارتباط و تشریک مساعی کمترین تاثیر را در خلق فضاهای پویای شهری در محله کهنه گل داشته اند.

کلیدواژه ها

فضاهای شهری پویا ، مولفه های پویایی، کهنه گل، ورامین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.