بررسی راندمان حذف فنل از محلول آبی سنتتیک به وسیله خاکستربذر citrullus colocynthis

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قاسمی

مربی گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

زکیه رضایی

دانشجوی رشته مهندسی بهداشت محیط مقطع کارشناسی پیوسته، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

طیبه صفدری

دانشجوی رشته مهندسی بهداشت محیط مقطع کارشناسی پیوسته، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

فریبا گوهری

دانشجوی رشته مهندسی بهداشت محیط مقطع کارشناسی ارشد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تهران ایران

چکیده

مقدمه: توجه به فنل به دلیل پایداری در محیط و ایجاد مشکلات بهداشتی حایز اهمیت می باشد. با توجه به حلالیت بالای آن در آب باید نسبت به حذف آن و جلوگیری از آلودگی منابع آبی و محیط زیست اقدام نمود. هدف از این تحقیق بررسی کارایی خاکستر بذر citrullus colocynthis در حذف فنل از محلول های آبی می باشد. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه تجربی بوده که از خاکستر بذر colocynthis citrullus برای حذف فنل از محلول های آبی استفاده شده است. در این مطالعه پس از تهیه محلول استوک فنل اثر پارامترهای موثر در جذب نظیر دز جاذب، غلظت اولیه فنل، زمان تماس pH ،و دما مورد بررسی قرار گرفت و داده های حاصل از آزمایش های انجام شده با نرم افزار excel آنالیز گردید . یافته ها: نتایج آزمایش ها نشان داد که کارایی خاکستر بذر colocynthis citrullus در حذف فنل با افزایش دز جاذب، دما و زمان تماس ارتباط مستقیم و با افزایش pH و غلظت اولیه فنل رابطه معکوس دارد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که خاکستر بذر colocynthis citrullus در حذف فنل از محلول آبی موثر می باشد. با توجه به قابلیت رشد این گیاه در مناطق کویری و گرم و خشک از آن می توان به عنوان یک جاذب ارزان قیمت و در دسترس در این مناطق استفاده نمود.

کلیدواژه ها

فنل، محلول آبی سنتتیک، خاکستر، colocynthis citrullus

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.