شناسایی توانمندیهای بالقوه وبالفعل گونه های جانوری وگیاهی منطقه حفاظت شده کوه پروند
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_207
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 441
نویسندگان
فوق لیسانس بیابان زدایی ،کارمند محیط زیست
دکترا منابع طبیعی، هیات علمی دانشگاه سمنان
چکیده
منطقه حفاظت شده کوه پروند شهرستان سبزوار، منطقه کوهستانی ودشتی با مساحتی بالغ بر1690 هکتار با حداقل ارتفاع 956 و حداکثر 1463 متر از سطح دریا، در 75 کیلومتری جنوب غربی شهرستان سبزوار قرار دارد. در این پژوهش با انجام مشاهدات صحرایی وبهره گیری از منابع موجود، نمونه برداری ،عکس برداری ، گونه های گیاهی وجانوری منطقه شناسایی گردیدوتنگناهای موجود شناسایی ومورد بررسی قرار گرفت .اقلیم منطقه بر اساس طبقه بندی دومارتن اصلاح شده (دکتر خلیلی)، خشک سرد می باشد. این منطقه از نظر گیاهی و جانوری از تنوع چندانی برخوردار نیست.ومحدودیت های عمده منطقه شامل تنگنای اقلیمی،تنگنای اراضی(کوههای صخرهای واهکی وفاقد پوشش گیاهی،کمبود منابع اب وعوامل تاثیر گذار دیگری شامل زنده گیری،شکارغیر مجاز،عرصه رابرجانوران تنگ کرده است. ودر این شرایط حساس گونه های گیاهی خشک پسند وجانوران مقاوم به خشکی توانسته اند این شرایط سخت محیطی را تحمل کنند وبه حیات خود ادامه دهند در این مطالعه تعداد 82 گونه گیاهی تعداد 57 گونه جانوری شناسایی شده اند از گونه های جانوری که احتیاج به مطالعه دقیق داشته اند صرف نظر شده است.کلیدواژه ها
منطقه حفاظت شده کوه پروند، مشاهدات صحرایی، پرندگان و پستانداران، دوزیستانمقالات مرتبط جدید
- واکاوی شاخص های عملکردی بخش اورژانس بیمارستان های دولتی استان گیلان در سال ۱۴۰۱
- تاثیر اقلیم منطقه گرم و خشک بر نمای ساختمانها
- بررسی و تحلیل کاربردی بیماری سیستیک فیبروزیز از جهش تا درمان
- بررسی کاربرد های هوش مصنوعی در ارائه مراقبت های پرستاری: مطالعه مروری
- سیستم هوشمند مدیریت منابع آب با استفاده از شبکه عصبی ترکیبی و یادگیری عمیق: مطالعه موردی حوضه آبریز زاینده رود
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.