بررسی تطبیقی قانون بیمه اجباری مصوب 1395 با قوانین مصوب 1331 ،1347 و 1387

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حقوق و توسعه پایدارجامعه مدنی
  • کد COI اختصاصی: LAWSDEP04_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پوراسماعیلی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری سبزوار

صادق بهرامی فیل آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه حکیم سبزواری سبزوار

چکیده

نظام حقوقی ایران در زمینه بیمه شخص ثالث از سال 1331 تاکنون چهار دوره قانونگذاری را با عناوین مختلف پشت سر گذاشته است. قانون مصوب 1331 تحت عنوان لایحه قانونی بیمه خسارت شخص ثالث ناشی از وسایط نقلیه موتوری زمینی تصویب شد. در راستای اصلاح مواد 1 و 2قانون اخیر، سه ماه بعد لایحه قانونی متمم لایحه قانونی بیمه خسارت شخص ثالث ناشی از وسایط نقلیه موتوری زمینی به تصویب رسید. قانون مصوب 1347 با عنوان قانون بیمه اجباری مسیولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل اشخاص ثالث و قانون مصوب 1387 باعنوان قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسیولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل اشخاص ثالث به تصویب رسید. همانگونه که ملاحظه میشود این دو عنوان قانونی کاملا به هم شبیه هستند و تنها تفاوت آنها در این است که واژه اصلاح در قانون سال 87 به این عنوانافزوده شده است. . سرانجام در مورخه 20/2/1395 لایحه جدید قانون بیمه اجباری تصویب و در تاریخ 29/3/1395 لازمالاجرا گردید. این قانون در مقایسه با قوانین قبلی نوآوریهای زیادی به همراه داشته است که ازجمله مهمترین آنها میتوان به بطلان رضایت زیاندیده به شرکت بیمه وصندوق تامین خسارتهای بدنی، مکلف کردن صندوق برای جبران خسارات ناشی از اتومبیلهای فاقد بیمهنامهو ممنوعیت اخذ تضمین از زیاندیده یا مسبب زیان و تودیع خسارت نزد صندوق در صورت عدم مراجعه زیاندیده برای دریافت آن (بهمنظور جلوگیری از مشکلات ناشی از یوم الادا بودن دیه) اشاره کرد.

کلیدواژه ها

بیمهگر، بیمهگذار، صندوق تامین خسارتهای بدنی، دارنده، راننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.