بررسی میزان صرفه جویی انرژی در ساختمان های اقلیم گرم و خشک (مورد مطالعه : بررسی بام سبز و عایق سقف و دیوار در کاربری مسکونی - اصفهان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی در عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GIAUCONF02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 855
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا موسی زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گلستان، گرگان

نوید یعقوب زاده

عضو هیات علمی گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گلستان، گرگان

چکیده

امروزه درسطح بین المللی در حیطه محیط زیست، صرفه جویی در مصرف انرژی بسیار حایز اهمیت میباشد. به طوری که حفظ منابع انرژی، جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست، کاهش میزان مصرفانرژی های فسیلی و همزیستی با شرایط طبیعی و اقلیمی مبدل به یکی از مهمترین تدابیر در معماری و شهرسازی شده و معماران و شهرسازان را ملزم به رعایت اصول و قواعد خاصی در زمینه ساخت و ساز می کند. اینپژوهش از طریق مطالعات میدانی با استفاده از نرم افزارهای انرژی پلاس و دیزاین بیلدر، به مدلسازی بارگرمایشی، سرمایشی، روشنایی، تجهیزات، آب گرم مصرفی، دمای هوا، دمای تابشی و دمای موثر با داده های آبو هوایی به صورت دینامیک، با هدف بررسی میزان صرفه جویی انرژی در یک ساختمان با مصالح بهینه شاملبام سبز و عایق سقف و دیوار و بار دیگر همان ساختمان با مصالح معمولی و تعیین تفاوت هزینه با استخراجقیمت های لحاظ شده در فهرست بهاء 1394 انجام شده است. سپس جنبه اقتصادی پروژه از طریق مقایسه یمیزان انرژی صرفه جویی شده با بهای پرداختی به شرکت برق مورد بررسی قرار گرفت و با نتایج بدست آمده ازبررسی شهر اصفهان مقایسه شد. نتایج نشان داد هزینه ای که به جهت وارد کردن این مصالح در ایران برایسازنده تمام می شود با توجه به نرخ بهره رایج کشور، حتی بعد از سی سال که عمر مفید ساختمان رو به پایانخواهد بود، بازگشت نداشته و زمانی به صرفه خواهد بود که بهای انرژی مانند کشورهای جهان اول چندین برابرشده و یا هزینه تامین مصالح هوشمند کاهش یابد تا سازندگان جهت کاهش مصرف انرژی، رغبت به استفادهداشته باشند.

کلیدواژه ها

شبیه سازى، مسکونی،انرژی پلاس ، دیزاین بیلدر ،انرژی ،محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.