بررسی ارتباط بین اعلان سود و عدم تقارن اطلاعاتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی اقتصاد،مدیریت،حسابداری با رویکرد ارزش آفرینی
  • کد COI اختصاصی: MAVC05_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه جیحونی

گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران. گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

مهرداد قنبری

گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران. گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

چکیده

در دو دهه اخیر به دلیل پیامدهای ناشی از عدم توجه به اعلان سود، سمت و سوی تحقیقات تجربی ازتوجه صرف بر رابطه میان سود و بازده یا رفتار قیمت سهام، به کیفیت سود و کیفیت گزارشگری مالی و تاثیر آن بر بازار سرمایه سوق داده شده است. سود و عدم تقارن اطلاعاتی پیامدهای نامطلوب آن ازمسایل مطرح در بازارهای سرمایه ازجمله بازار سرمایه ایران است. بنابراین، در این پژوهش با اتکا بر مبانی نظری، به بررسی ارتباط بین اعلان سود و عدم تقارن اطلاعاتی پرداخته شده است. جامعه آماری شامل کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 90 تا 94 بهتعداد 856 شرکتمیباشد. در نهایت تعداد 142 شرکت با توجه به قاعدهی حذف سیستماتیک انتخاب گردید. پژوهش حاضر، از جهت هدف اجرا کاربردی است. از جهت نوع داده کمی است. از جهت زمان اجرا گذشتهنگر ا ست. از جهت منطق اجرا استقرایی میباشد. از جهت نحوه اجرا توصیفی، پیمایشی واز نظر ارتباط بین متغیرها ترکیبی از پژوهشهای علی و همبستگی است. یافتههای پژوهش نشان داد که؛ بین اعلان بهموقع سود و عدم تقارن اطلاعاتی رابطه معنیداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

اعلان سود، عدم تقارن اطلاعاتی، بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.