تخمین هزینه پروژه های نرم افزاری با استفاده از الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی ریاضی:مهندسی پیشرفته با تکنیک های ریاضی
  • کد COI اختصاصی: MAEMT02_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده سلام زاده

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه ایران

فرهاد سلیمانیان قره چپق

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه ایران

چکیده

امروزه در بسیاری از سازمان ها تولید و توسعه نرم افزار، به عنوان یک نیاز ضروری محسوب می شود تا از شکست پروژه ها جلوگیری نمایند. برای تولید یک نرم افزار خوب و مقرون به صرفه، ما باید تخمین نسبتا دقیقی از زمان و هزینهه لازم برای اتمام نرم افزار داشته باشیم که این مساله نقش مهمی در بهره وری سازمان ها را دارد. معمولا پروژه های نرم افزاری در زمان تولید پیچیده اند و تخمین هزینه آنها کاری مشکل است و لذا روش هایی که تا به حال برای تخمین هزینه ارایه شده اند، تخمین درستی از هزینه های پروژه ها ارایه نمی دهند. تا بحال روش های مختلفی برای تخمین هزینه پروژه های نرم افزاری ارایه شده است ولیهیچکدام نتوانسته اند بصورت دقیق این مسیله را حل کنند و لذا روشهای مختلفی هم در حال انجام است که ما در این مقاله از الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات با ضریب اینرسی برای تخمین هزینه پروژه های نرم افزاری استفاده کرده ایم. در این مقاله از مجموعه داده های استاندارد برای بدست آوردن داده های تست و آموزش و از توابع مختلف هم برای ارزیابی عملکرد روش پیشنهادی خود استفاده کرده ایم و در نهایت نتایج را با روش پایه COCOMO و الگوریتم K نزدیکترین همسایه (KNN) مقایسه کرده ایم که الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) در اکثر موارد عملکرد بهتری داشت.

کلیدواژه ها

تخمین هزینه پروژه های نرم افزاری، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات با ضریب اینرسی، الگوریتم های بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.