مطالعه کانی زایی آهن تیپ رگه ای در منطقه گالانیک، کهریز، شمال ارومیه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO10_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا رضایی

گروه زمین شناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران

زهرا قدرتی

گروه زمین شناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران

چکیده

محدوده مورد مطالعه در35 کیلومتری شمال ارومیهو8کیلومتری غرب روستای کهریز قرار دارد. کانی زایی آهن، عمدتا به شکل رگه ای و رگچه ای است.کانه های اصلی مگنتیت و هماتیت با مقادیر کمی گوتیت و لیمونیت می باشد.مطالعات صحرایی وپتروگرافی نشان دهنده سیستم کانی زایی رگه ای منطبق بر سیستم درزه و شکستگی های منطقه می باشد. واحدهای اصلی منطقه مورد مطالعه، متعلق به پالیوزوییک زیرین و بالایی هستند که توده های نفوذی با ترکیب گابرو تا گرانیت و سنگ های آلکالن با سن پالیوزوییک بالایی به درون آنها تزریق شده اند. سنگ میزبان این کانسار دارای ترکیب گرانیتی است که تحت دگرگونی ضعیف قرار گرفته است. تاثیر این پدیده تبلور مجدد کانی های اولیه نظیر مگنتیت، کوارتز و فلدسپات و تشکیل کانی های جدید حاصل از دگرگونی مانند کلریت و اپیدوت است. مقدار آهن (〖〖Fe〗_2 o〗_3)در نمونه های کانسنگ از 2.23 % تا 84..82%متغیر می باشد. مقدار تیتانیوم، منیزیم و منگنز بالا و مقدار کروم و وانادیوم پایین می باشد. مطالعات نشان میدهند کانی زاییدر این منطقه از نوع آهن رگه ای است و تشکیل کانسار در دمای پایین از سیالات نهایی گرمابی در حین سرد شدن سریع و ناپایداری کمپلکسهای حمل کننده آهن انجام شده است. از سوی دیگر وجود محلول های هیدروترمال وفرآیندهای تکتونیکی، پدیده دگرسانی را تسهیل نموده است و آبهای جوی با فوگاسیته اکسیژن بالا منبع مهم اکسیداسیون و عامل تشکیل هیدروکسید هایآهن می باشد.

کلیدواژه ها

کانی زایی آهن، رگه ای، مگنتیت، ایران، ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.