ویژگی های سنگ چینه ای سازند آسماری در 3برش از 3زیرحوضه زاگرس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO10_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رحمانی

دکترای تخصصی چینه شناسی و فسیل شناسی، شرکت ملی نفت ایران، ایران

رضا صادقی

دکترای تخصصی چینه شناسی و فسیل شناسی، عضو هیات علمی گروه زمین شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران،

شیوا شاکرجهرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، مرکز شیراز، ایران

چکیده

در این پژوهش به بررسی ویژگی های سنگ چینه ای نهشته های الیگو- میوسن (سازند آسماری) در سه برش چینه شناسی سهل آباد، بی بی نرجس و معمولان پرداخته شده است. هر سه برش در حوضه زاگرس چین خورده واقع گردیده، بدینگونه که برش اول در تاقدیس بری زیرحوضه فارس، برش دوم در تاقدیس خویز زیرحوضه خوزستان و برش سوم در تاقدیس سرکان زیرحوضه لرستان قرار دارند. این سازند در برش سهل آباد شامل 237 متر سنگ آهک، سنگ آهک مارنی و کنگلومرای کربناته درون سازندی با چینه بندی متوسط، ضخیم و بسیارضخیم، در برش بی بی نرجس شامل 308 متر سنگ آهک و سنگ آهک مارنی با چینه بندی متوسط همراه با میان لایه های ماسه سنگی و سنگ آهک ماسه ای، سنگ دلومیت، سنگ آهک مارنی، سنگ آهک با چینه بندی متوسط و ضخیم همراه با میان لایه های سنگ آهک دلومیتی، سنگ دلومیت، سنگ آهک مارنی و واحدهای پوشیده و در برش معمولان شامل 5/69 متر سنگ آهک، سنگ آهک دلومیتی و سنگ دلومیت است.

کلیدواژه ها

سنگ چینه ای، سازند آسماری، زیرحوضه های فارس، خوزستان و لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.