استفاده از روش دورسنجی در بررسی سامانه گسلی سلطانیه و ترسیم خطواره های آن درجنوب و جنوب شرق زنجان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO10_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 914
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی آقایاری

کارشناس ارشد ژیوفیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران، ایران

محمد کشاورزبخشایش

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، مرکز زنجان، ایران

اصغر آزادی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، واحد تهران، ایران

چکیده

هدف اصلی این مقاله بررسی اثرات سامانه گسلی سلطانیه با استفاده از پردازش داده های ماهواره ای است. در محدوده سامانه گسلی سلطانیه طیف وسیعی از سنگ ها و رسوبات دوران های مختلف زمین شناسی از پرکامبرین (شیل چپقلو) تا رسوبات پلیوسن و کواترنری گسترش دارند. به دلیل نبود رخنمون کافی در مطالعات صحرایی استفاده از روش دور سنجی لازم به نظر می رسد. در این مقاله تصاویر ماهواره ای رنگی منطقه, متعلق به ماهواره IRS-1D کشور هندوستان با استفاده از نرم افزار ENVI 4.3 با اعمال فیلتر های مختلف مورد پردازش قرار گرفته و خطواره های محدوده گسلی ترسیم شده است. نتایج این بررسی وجود سیستم گسلی با روند شمال غربی- جنوب شرقی در این منطقه را تایید می کند. براساس مطالعات انجام گرفته مشخص گردید که فیلتر جهتی با زاویه های 135 درجه و 315 درجه با اندازه ماتریس (3×3) بهترین بارزسازی را برروی تصاویر برای تهیه نقشه خطواره ها ایجاد می کنند.

کلیدواژه ها

سامانه گسلی سلطانیه، تصاویر ماهواره ای، نرم افزار ENVI، فیلتر، خطواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.