پرواز آزاد، شناسایی قابلیتها و محدودیتهای اجرا در ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE08_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل زمانی

کارشناس ارشد راه و ترابری پژوهشکده حمل و نقل

حمیدرضا بهرامیان

عضو هیات علمی پژوهشکده حمل و نقل وزارت راه و ترابری

چکیده

با رشد و توسعه تکنولوژی ساخت هواپیماها و رشد روزافزون پروازها نیاز به سیستمی که بتواند پرواز ایمن و کارآمد هواپیماها را تضمین کند ضروری به نظر میرسد. پس از کنوانسیون شیکاگو و ایجاد استانداردهای مختلف برای افزایش ایمنی و اجرای مقررات مربوط به جدائی های اعمال شده بین هواپیماها و غیره توسط مراقبت پرواز، همواره بخش عظیمی از فضا از دست رفته و روز به روز از آزادی پروازها کاسته شد . این امر با توجه به ازدیاد روزافزون تردد هوائی و توانمندی محدود سیستمهای فنی موجود بزودی مشکلات عدیده ای را برای صنعت بسیار مهم و شدیدا در حال رشد هوانوردی فراهم ساخت . عدم استفاده بهینه از (کل) فضای موجود، تاخیر در پروازها و پیمودن مسیرهای غیر مستقیم موجب افزایش هزینه های مسافرتهای هوایی می گردد، هدف از طرح جامع CNS/ATM بطور خلاصه حرکت بسوی استفاده از فنآوریهای مدرن ارتباطا ت، ناوبری و نظارت (فنآوریهای کامپیوتری، ماهواره ای و دیگر فن آوریهای پیشرفته ) در مدیریت تردد هوایی می باشد . این طرح بهمراه یک زمانبندی برای یک انتقال چند مرحله ای ارائه گردید . پرواز آزاد مفهومی برگرفته شده از طرح کلی CNS/ATM برای سال های آتی می باشد که در آن استفاده بهینه از فضا در حداکثر ظرفیت ممکن، با پیشرفته ترین وسائل موجود و در نظر گرفتن مسائل ایمنی و اقتصادی عملی گشته و بدین ترتیب نیاز های فراوان ترددهای هوائی تا حد زیادی پاسخ داده خواهد شد . در ایران نیز بمنظور تطبیق هر چه بیشتر مدیریت تردد هوائی کشور با اهداف طرح جامع CNS/ATM تغییرات از چندی پیش آغاز گشته در حال پیشرفت می باشد، در این مقاله مفهوم پرواز آزاد و امکان اجرا شدن آن در ایران بررسی می گردد.

کلیدواژه ها

پرواز آزاد- ترافیک هوایی- فضای پرواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.