مطالعه آزمایشگاهی تأثیر مواد پرکننده بر مقاومت برشی ناپیوستگی‌های سنگی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE08_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود زارع

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

سیدرحمان ترابی

دانشیار، دانشکده فنی- مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

پایداری سازه های سنگی در توده سنگ های درزه دار به میزان زیادی به رفتار برشی و به طور عمده به زاویه اصطکاک سطوح ناپیوستگی های موجود در آنها و در مرحله ی بعد به کیفیت و میزان حضور مواد پر کننده بستگی دارد. وجود این مواد در فاصله بین دو سطح ناپیوستگی سنگی باعث دگرگون شدن رفتار برشی این سطوح می گردد. از طرفی، انتخاب پارامترهای صحیح مقاومت برشی برای ناپیوستگی های موجود در سنگ های سخت که با مواد سست و ضعیف پر شده اند، بسیار مشکل است. همین امر ضرورت انجام مطالعات آزمایشگاهی گسترده در جهت آگاهی از تأثیر فاکتور پرشدگی را نمایان می سازد. در این مقاله یک تحقیق جامع آزمایشگاهی به منظور مطالعه تأثیر مواد پرکننده بر مقاومت برشی ناپیوستگی های سنگی ارائه می گردد که در کل، نتایج آن نشان از خاصیت ضعیف کنندگی پرکننده های مذکور در ضخامت های مختلف داشته است.

کلیدواژه ها

ناپیوستگی‌های سنگی، مقاومت برشی، مواد پرکننده، مطالعات آزمایشگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.