ارایه الگوی تامین کالا در سازمان های پروژه محور مبتنی بر استاندارد PMBOK مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC11_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 796
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نورنگ

دانشیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه امام حسین(ع)

حسینعلی حسن پور

استادیار گروه مهندسی صنایع دانشگاه امام حسین(ع)

جواد حاجی میرزایی قمی

دانشجوی کارشناسی ارشدرشته مهندسی صنایع دانشگاه امام حسین (ع)

چکیده

تغییر نگرش کارفرمایان در واگذاری پروژه ها به پیمانکاران از روش های سنتی به روش های نوین مانند طرح و ساخت، منجر به کاهش دغدغه های کارفرما و افزایش مسیولیت پیمانکار در تامین کالاهای پروژه ها گردیده است. با توجه به اینکه بخشی عظیمی ازمبالغ ریالی پروژه ها صرف خرید کالای مورد نیاز پروژه می شود و در بعضی از پروژه ها مبلغ تامین کالای پروژه به حدود 07 درصدمبلغ قرارداد می رسد، اهمیت تدارکات دوچندان می گردد. از طرفی تامین به موقع و اصولی کالای مورد نیاز مستقیما در زمانبندی اجرای پروژه و کاهش هزینه ها تاثیرگذار است و لازمه آن توجه به الزامات مورد نیاز در حوزه تدارکات و پیاده سازی الگوی مناسببرای دستیابی به این الزامات است. هدف از این تحقیق ارایه الگوی تامین کالا مبتنی بر استاندارد PMBOK برای یک سازمان پروژه محور با محدودیت ها و شرایطواقعی کار در پروژه های عمرانی و صنعتی می باشد که بر همین اساس مقالات و تحقیقاتی که در سال های اخیر در حوزه مدل های تدارکات ارایه شده است، مورد بررسی قرارگرفته و الزامات و ویژگی هایی که هر کدام از این تحقیقات به آن اشاره نموده اند استخراج ودسته بندی گردیده اند. معیارهای استخراج شده مبنای تدوین پرسشنامه تحقیق قراگرفته و براساس نظرات خبرگان موجود در سازمانمورد مطالعه، مهمترین معیارها جهت گنجاندن در الگو انتخاب شده اند. سپس معیارهای انتخاب شده با استاندارد PMBOK مطابقت داده شده و معیارهایی که در این استاندارد به آن اشاره ای نشده است، شناسایی و به فرآیندهای حوزه دانشی مدیریت تدارکات در استاندارد PMBOK اضافه شده اند و الگوی مدنظر شکل گرفته است

کلیدواژه ها

تدارکات پروژه -استاندارد - PMBOK -سازمان پروژه محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.