قابلیت جذب دانش با استفاده از مفاهیم فراموشی سازمانی در بانک سپه شهر کرمانشاه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اقتصاد،مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: EMAC01_148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 476
نویسندگان
چکیده
مفهوم فراموشی سازمانی اگرچه به سادگی قابل درک است، اما چگونگی سازوکار اتفاق افتادن آن در سازمان به خوبی شناخته نشده است. ازآنجاکه فراموشی سازمانی میتواند بر رقابت پذیری شرکت و یا سازمان تاثیر بگذارد، سازمان نیاز به فرآیندهایی دارد تا اطمینان یابد دانشی که باید دور ریخته شود، فراموش میشود و دانشی که مفید بوده، فراموش نمیشود.مهمترین موضوعی که سازمان را به سمت فراموشی سوق میدهد، ناتوانی در کسب و انتشار یادگیری در سازمان است. عدم به کارگیری دانش حاصل از یادگیری، ناتوانی شرکت در کدگذاری و مستندسازی دانش و نداشتن انگیزش برای تسهیم آن، مهمترین عامل فراموشی دانش در شرکت هاست. هدف این پژوهش غلبه بر از دست دادن دانش با استفاده از مفاهیم فراموشی سازمانی است. در این پژوهش تعداد فرضیات مورد آزمون 3 فرضیه است. روش این پژوهش ازنظر بررسی متغیرها از نوع توصیفی – پیمایشی و ازنظر نوع هدف، کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان بانک سپه شهر کرمانشاه است. روش نمونه گیری در این پژوهش تصادفی ساده است برای حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده که با توجه به فرمول تعداد نمونه در این پژوهش 149 نفر به عنوان نمونه برای جمع آوری داده ها انتخاب شدند. و برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار spss و آزمون فرضیات از روش تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از lisrel8.72 استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد فراموشی هدفمند و فراموشی سازمانی بر ظرفیت کسب دانش تاثیر مثبت و معناداری دارد.همچنین فراموشی هدفمند بر فراموشی سازمانی تاثیر مثبت و معناداری داردکلیدواژه ها
فراموشی هدفمند ، ظرفیت جذب دانش ، فراموشی سازمانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.