بررسی لرزه‌ای رفتار غیر خطی هندسی پل کابلی ایستا دهانه بزرگ، با عرشه جعبه‌ای، با توجه به زاویه برخورد امواج لرزه‌ای

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE08_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1795
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز کشته گر

دانشجوی دکتری سازه، گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ز

محمود میری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان

چکیده

با پیشرفت علم مهندسی سازه و نرم افزازهای کامپیوتری شبیه سازی و تحلیل پل های کابلی که از پیشرفته ترین سازه های امروزی است، به صورت اجزای محدود امکان پذیر شده است. از آنجایی که در ساخت اینگونه سازه ها هزینه بالایی صرف می گردد، لذا ساخت و اجرای آنها نیازمند بررسی پایداری و مقاومت دقیقی می باشد. در این تحقیق با مدل سازی پل کابلی ایستا با دهانه اصلی بسیار بزرگ، حدود 670 متر، به روش اجزای محدود شبیه سازی شده، رفتار لرزه ای آن جهت طرح مناسب بررسی شده است. از آنجایی که رفتار حاکم بر اینگونه سازه ها رفتار غیرخطی هندسی می باشد، سعی شده که طی تحلیل های غیرخطی هندسی رفتار سازه تحت بارهای محیطی خصوصاً زمین لرزه مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. برخورد امواج لرز های در جهتی غیر از جهات متعامد پل، با توجه به متحمل شدن تغییر شکلهای بزرگ سازه پل، ممکن است موجب ایجاد پیچش در عرشه و سایر اجزا گردد. از اینرو در این تحقیق با توجه به تحلیل دینامیکی صریح، اثر برخورد امواج لرز های با زوایای مختلف به محل تکیه گاهی برج ها و عرشه مورد مطالعه قرار می گیرد. با توجه به فاصله زیاد برج ها از یکدیگر امواج لرزه ای به صورت تحریکات یکنواخت و غیر یکنواخت تکیه گاهی مورد مطالعه قرارگرفته و در دو حالت بارگذاری زاویه برخورد امواج بر پاسخ پل، بررسی شده است.

کلیدواژه ها

پل کابلی ایستا، غیرخطی هندسی، تحلیل دینامیکی صریح، تحریک یکنواخت و غیریکنواخت، زاویه برخورد امواج لرزه‌ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.