اشتغال ، نرخ بیکاری ؛ توسعه اقتصادی مورد مطالعه کشور ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اقتصاد،مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMAC01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمدرضا حسینی

دانشیارو عضو هیات علمی گروه مدیریت و اقتصاد ،واحد علی آباد کتول،دانشگاه آزاد اسلامی ،علی آباد کتول ،ایران

محمد جواد مشیری

دانشجوی دکترای تخصصی کارآفرینی، گروه کارآفرینی ،واحد علی آباد کتول،دانشگاه آزاد اسلامی ،علی آباد کتول ،ایران

سعید محمودی

دانشجوی دکترای تخصصی کارآفرینی، گروه کارآفرینی ،واحد علی آباد کتول،دانشگاه آزاد اسلامی ،علی آباد کتول ،ایران

سعید صاحب

دانشجوی دکترای تخصصی کارآفرینی، گروه کارآفرینی ،واحد علی آباد کتول،دانشگاه آزاد اسلامی ،علی آباد کتول ،ایران

چکیده

کار ارزش محوری جامعه است و رفع بیکاری به عنوان یک پدیده ی مخرب اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، همواره از جمله دغدغه های اساسی برنامه ریزان بوده است. کاهش نرخ بیکاری یکی از بارزترین اهداف برنامه ریزان و تصمیم گیران اقتصادی کشورها محسوب می-شود و رسیدن به این مهم، سرآغاز از میان بردن بسیاری از مشکلات اقتصادی، اجتماعی خواهد بود. براساس مبانی نظری و مطالعات تجربی بهره وری کل عوامل نقش تعیین کننده ای بر نرخ بیکاری دارد.بدین روی موضوع اشتغال و بهره وری کامل و مناسب از نیروی انسانی باید به عنوان یکی از اهداف راهبردی توسعه ی کشور در نظر گرفته شود . امروزه در بسیاری از کشور های در حال توسعه ، بیکاری یکی از مهمترین مسایل اجتماعی است و یکی از نامطلوب ترین پدیده های اجتماعی اقتصاد که پیامد های مختلفی را در زمینه های مختلف به دنبال دارد؛ به طوری که در سال های اخیر به ویژه در حال حاضر اقتصاد ایران علاوه بر معضل بیکاری ، گریبانگیر پیامد های آن و مشکلات دیگری مثل ناامنی ملی ، فقر و ناهنجاری های روانی ، خرابکاری و بزهکاری و روسپیگری ، مهاجرت ، قاچاق مواد مخدر ، طلاق و ... می باشد .علی رغم آنکه در ایران، گستره ی مشکلات اجتماعی چون بیکاری ، فقر ، تبعیض ، اعتیاد ، روسپیگری ، خشونت و....، به سبب عوارض سوء فردی و اجتماعی آنها و نقش منفی بر فرایند توسعه ی جامعه ایران ، نگران کننده بوده و ضرورت بررسی های علمی و مداخلات جدی مبتنی بر شواهد در سطوح مختلف را فراهم آورده است . مقاله ی حاضر به دنبال شناخت وضع موجود و بررسی مسایل اشتغال و بیکاری کشور در سال 1391 بوده است یافته های تحقیق حاکی از آن است که طبق آخرین آمار استان های خراسان جنوبی و سمنان به ترتیب 6.3و7.2 درصد دارای نرخ بیکاری پایین و استان های فارس و لرستان به ترتیب با 21.1و20.5 درصد دارای نرخ بیکاری بالا می باشند

کلیدواژه ها

اشتغال ، بیکاری ، نرخ بیکاری ، توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.