بررسی کیفیت فضاهای واسط (نورگیرهای داخلی) در ساختمان های درمانی ویژه کودکان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ایده های نو در مهندسی ساختمان و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: NICEUD01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین – واحد معماری و شهرسازی – قزوین - ایران

حسین مدی

استادیار، دانشگاه بین الملل امام خمینی – دانشکده معماری و شهرسازی- گروه معماری – قزوین - ایران

چکیده

مطالعات صورت گرفته در زمینه روانشناسی محیط نشان داده است، واکنش رفتاری به محیط فیزیکی که فعالیت حسی افراد را در بر می گیرد، به تعیین کیفیت محیط کمک میکند. محققان شاخصه هایی را در رابطه با فضاهای خدماتی نسبت به فضاهایی که فعالیت های بهداشت و درمان در آن صورت می گیرد تعریف می کنند، زیرا فضاهای خدماتی نسبت به دیگر فضاها بیشتر معرف و نماینده ی کیفیت خدمات و خصوصا کیفیت ساختمان ها هستند و همچنین نقش عمومی درآنها غالب و متداول است، مثل سالنهای ورودی،کریدورها، اتاقهای انتظار، اتاق های روز بیماران و نورگیرهای داخلی. در هریک از این فضاها نیازهای روانی و عاطفی مصرف کنندگان وجود دارد و انسان پروری نسبت به دیگر فضاهای بیمارستان مهمتر و مسیله ی کیفیت معماری مشهودتر و حساس تر است. مقاله حاضر در پی آشکار نمودن ویژگی های رفتاری و محیطی کودکان در فضاهای درمانی و نقش نورگیر داخلی در ایجاد خرد اقلیم و ایجاد ارتباط اکولوژیک با محیط به این مساله میپردازد که چگونه نورگیر داخلی بوسیله ی فراهم کردن عملکردهای مهم و پیچیده از قبیل آسایش، معاشرت، ارتباط پذیری، مسیریابی و..، موجب رفاه کودکان بیمار می گردد. برای دستیابی به اهداف مذکور، از روش توصیفی و تحلیل محتوا استفاده شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که می توان راهکارهای خاص برای طراحی فضاهای آتریومی پیشنهاد دادکه سبب ارتقاء کیفیت محیطی این فضاها و ایجاد محیطی مطلوبتر و شادتر برای کودکان در دوران بستری گردد.

کلیدواژه ها

فضاهای همگرا، آتریوم، ساختمان های درمانی، کودکان بیمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.