بررسی روش طراحی ساختمان های بلند مرتبه با شبکه ی مورب در برابر بار های جانبی ناشی از باد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی ایده های نو در مهندسی ساختمان و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: NICEUD01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 953
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرنگ کلبادی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی طبری، بابل

سیروس غلام پور

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد، قایمشهر

حامد حمیدی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه نوشیروانی، بابل

محسن نوری

کارشناس ارشد مهندسی عمران، بابلسر

چکیده

امروزه معماران و مهندسان سازه ی بسیاری در تمام نقاط جهان به طراحی سازه های بلند و با معماری پیچیده، گرایش پیدا کرده اند. در این بین سازه های بلند مرتبه با استفاده از سیستم شبکه ای مورب توسط المان های مایل، هم از نظر معماری و هم از نظر سازه ای مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. در بسیاری از این دست سازه ها، تیر و ستون ها بر هم عمود نیستند و بخش های اعظمی از سازه را المان های مایل تشکیل می دهند.نکته ی حایز اهمیت در طراحی ساختمان های بلند مرتبه، طراحی در برابر بارهای جانبی از جمله بار باد می باشد. المان های مایل بیشتر می توانند بارهای جانبی را انتقال دهند و نمایش دهنده ی پیچیدگی های معماری باشند. فلسفه ی وجودی این سیستم سازه ای حذف کلیه ستون های پیرامونی و نیز حذف یا کاهش ستون های داخلی است که این امر منجر به ایجاد یک فضای ایده آل برای طرح معماری می گردد. در این مقاله سعی شده است اصول طراحی المان های مایل در شبکه ی مورب پیرامونی در ساختمان های بلند مرتبه تبیین و مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین به منظور بررسی روند طراحی مدل های ساختمان 60 و 42 طبقه نیز مورد طراحی نیز قرار گرفته اند. در نهایت با مدل سازی در نرم افزار sap2000 ساختمان های مذکور با مقاطع طراحی شده نیز مورد تحلیل قرار گرفته است که نتایج تطبیق مناسبی بین طراحی و تحلیل در نرم افزار sap2000 را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

ساختمان بلند مرتبه، سیستم شبکه مورب، المان های مایل، بار جانبی باد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.