بررسی و شناسایی موانع رعایت ایمنی در کارگاه های ساختمانی بر اساس روش سلسله مراتبی AHP، روش TOPSIS و روش تلفیقی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2607
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کماسی

استادیار گروه مهندسی عمران- دانشگاه آیت الله اله العظمی بروجردی (ره)، بروجرد

سروش شرقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه آیت الله اله العظمی بروجردی (ره)، بروجرد

چکیده

با توجه به اینکه سهم قابل توجهی از سوانح و حوادث شغلی در کشورهای دنیا، در بخش صنعت ساخت رخ می دهد، بنابراین برای کاهش این سهم برقراری ضوابط خاص ایمنی در این رشته کاری و دقت و الزام در رعایت آنها در کارگاه های کشور ضروری است. در حالی که مقررات تدوین شده ما در این زمینه تفاوتی با مقررات مشابه در دیگر کشورها ندارد. فاصله رعایت استانداردهای ایمنی در کارگاه های ساختمانی شهری با آنچه در قوانین جهانی پذیرفته شده بسیار زیاد است. هدف تحقیق حاضر، بررسی و شناسایی موانع ایجاد شده و رعایت ایمنی در کارگاه های ساختمانی است. با مطالعات انجام گرفته موانع یافته شده در 9 گروه کلی دسته بندی شدند. با استفاده از دو مدل تحلیل سلسله مراتبی و تاپسیس به وسیله نرم افزارهای Expert choice و Topsis و سپس تلفیق نتایج این دو روش، مشخص گردید مشکلات قوانین و مقررات و ضمانت اجرایی بیشترین تاثیر در ایجاد موانع، برای رعایت ایمنی را دارند. پس از آن مشکلات ضعف در انگیزه و عدم آگاهی و اطلاعات آماری و سپس مشکلات ضعف فرهنگی و نوع دیدگاه و مدیریتی موثرترین موانع هستند. و در رده های بعدی به ترتیب بیشترین تاثیر، مشکلات عدم نظارت و بازرسی و تجهیزات، مشکلات اقتصادی، مشکلات نوع محیط کاری و کارگروهی و برنامه ریزی، مشکلات ضعف در اجرا و روش های اجرایی، مشکلات ضعف آموزشی و تجربی و علمی و در نهایت مشکلات روانشناسی و فردی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

ایمنی، صنعت ساخت، روش تحلیل سلسله مراتبی، روش تاپسیس، ضمانت اجرایی، حادثه شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.