بررسی نقش تغییر اقلیم در فقر شهری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_2539
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1227
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز
چکیده
در سراسر جهان، تغییر اقلیم به نحو فزاینده ای به عنوان یک چالش عمده شناخته می شود. اثرات آن تاکنون ملموس بوده و شدت آن در سال های آینده افزایش می یابد. تغییر اقلیم منجر به تشدید مخاطرات محیطی می شود. افزایش تغییر پذیری اقلیم به معنی امکان بیشتر و شدیدتر طوفان ها، باران وخشکسالی است که در نتیجه منجر به افزایش آسیب پذیری شهروندان از این مخاطرات محیطی می شود. سطح آسیب پذیری اقشار جامعه در برابر اثرات منفی جزایر گرمایی یکسان نیست و فقرا از این اثرات بیشتر آسیب می بینند. هدف مقاله حاضر بررسی نقش تغییر اقلیم در فقر شهری و ارایه راهکارهای مناسب در این راستا می باشد. روش تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی بوده و با بهره گیری از روش جمع آوری داده ها از طریق کتابخانه ای و اسنادی، در پی رسیدن به اهداف پژوهش می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که اثرات تغییر اقلیم در شهرها به صورت برابر در تمام مناطق شهر توزیع نمی گردد و جوامع فقیر ساکن در شهر- که اکثرا مهاجرین از روستاها می باشند و در حاشیه شهرها زندگی می کنند- از اثرات منفی تغییر اقلیم به علت مسکن نامناسب، موقعیت نامناسب سکونتگاه های غیررسمی، عدم آگاهی و شناخت از اثرات تغییر اقلیم، وابستگی اقتصادی این قشر به فعالیت های مربوط به طبیعت و ... بیش از ساکنین دیگر شهر آسیب می پذیرند. به هرحال باید توجه داشت که اثرات تغییرات اقلیم به مراتب بر فقرا با توجه به ناتوانی مالی که منجر به آسیب پذیری بیشتر می شود، بیشتر است. طبق نتایج این تحقیق به منظور کاهش آسیب پذیری جوامع فقیر ساکن شهرها، باید استراتژی های سازگاری در برابر تغییرات اقلیمی در طرح ها و برنامه های مدیران شهری مورد توجه قرار بگیرد تا بواسطه آن سکونتگاه ها و جامعه فقیر ساکن در شهرها در برابر اثرات منفی تغییر اقلیم تاب آورتر شوند.کلیدواژه ها
تغییراقلیم، فقر شهری، تاب آوری، سازگاریمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.