بررسی نقش اسلیمی و هندسی در معماری داخلی ایران امروز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2473
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح هدهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

چکیده

یکی از امکانات موجود در معماری داخلی استفاده از نقوش است. نقوش اسلیمی و هندسی گونه ای از نقش و نگار است که کاربردهای متنوع و متعددی در آثار هنری مختلف دارد. یکی از این کاربردها، استفاده درتزیینات داخلی است. در پژوهش حاضر، ضمن بررسی تاریخچه پیدایش نقوش اسلیمی و هندسی، اهمیت کاربرد آنها در معماری اسلامی و معماری داخلی، به بررسی دلایل عدم توجه به کاربرد آنها در معماری داخلی می پردازد. این مقاله به روش توصیفی انجام شده و روش گردآوری اطلاعات به دو شیوه میدانی و کتابخانه ای بوده است. در پایان یافته ها نشان داد که مواردی مانند نبود آرشیو جامع، کمبود نیروی متخصص، عدم حمایت دولت، مدگرایی و مدرنیته شدن فضاهای داخلی، جنسیت افراد سفارش دهنده، طرح ها، مقدار هزینه صرف شده در نقوش اسلیمی و هندسی و دور شدن از فرهنگ و سنت گرایی اصیل ایرانی از دلایل کاهش کاربرد نقوش اسلیمی وهندسی در معماری داخلی است.

کلیدواژه ها

نقوش اسلیمی، نقوش هندسی، معماری داخلی، طراحی داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.