بررسی مبلمان شهری و مکان گزینی بهینه آن و ارزیابی وضع موجود (مطالعه موردی: میادین و بلوارهای شهرچابهار)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پاکزادعباس قلعه

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

غلامرضا میری

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان

چکیده

مبلمان شهری از جمله مولفه های مطرح در طراحی و برنامه ریزی شهری و به عنوان جزیی از کل شهر، تعریف کننده هویت ساختار شهری می باشد. در دنیای کنونی اهمیت مبلمان شهری در حدی است که از تمام متخصص ها در زمینه طراحی و جانمایی مبلمان شهری کمک گرفته می شود. بدیهی است آنچه که به شهر هویت می بخشد و برای ساکنان هم آسایش را به همراه می آورد انبوه ساختمان ها و ترافیک و فضاهای شهری نمی باشد، بلکه منظر شهری و مبلمان آن می باشد. هدف از این پژوهش بررسی و ارزیابی وضع موجود مبلمان شهری، میادین و بلوارها در نواحی شهر چابهار می باشد. روش از این پژوهش بررسی و ارزیابی وضع موجود مبلمان شهری، میادین و بلوارها در نواحی شهر چابهار می باشد. روش تحقیق ترسیمی- تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و میدانی است. کلیه اطلاعات و داده ها ازطریق پرسشنامه با پایایی 0/901 از سطح نواحی شهر چابهار جمع آوری شدند و سپس در محیط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های T تک نمونه ای، تحلیل واریانس یک طرفه و فریدن نشان می دهد که کلیه گویه های پرسشنامه به جز سه گویه از دید شهروندان از حد متناسب (2 و 3 به بالاتر) پایین تر، بین اجزا و عناصر مبلمان شهری، میادین و بلوارها در نواحی شهر چابهار ارتباط معنادار وجود دارد و ناحیه 1 شهر چابهار به لحاظ وجود اجزا و عناصر مبلمان شهری از دید شهروندان با میانگین رتبه ای 3/86 در رتبه نخست و منطقه 4 با میانگین رتبه ای 1/14 در رتبه آخر قرار گرفت.

کلیدواژه ها

مبلمان شهری، میادین، بلوارهای شهری، شهر چابهار، برنامه ریزی شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.