تبیین فرم شهری کرمانشاه با تاکید بر فرم شهری پایدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_2244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قادر احمدی

استادیار گروه شهرسازی دانشکده هنر، دانشگاه ارومیه

توران خیری

دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه مراغه

مریم عبادی شرف آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشکده هنر، دانشگاه ارومیه

چکیده

در دهه های اخیر شهرنشینی بر شهرسازی مقدم شده و رشد شهری را با مشکلات زیادی از جمله حاشیه نشینی و رشد بی قواره مواجه کرده است.بنابرین در راستای تحقق پایداری و توسعه پایدار شهر، فرم شهر پایدار مطرح شد که حداکثر استفاده از زمین شهری به عنوان یک منبع کمیابکه باید به جمعیت موجود اختصاص یابد ازموضوعات اصلی آن محسوب می شود. هدف این تحقیق تبیین فرم شهری کرمانشاه با تاکید بر فرم شهرپایدار است که با توجه به فرم شهر پایدار فرم این شهر را تبیین کند و به این نکته توجه کند که آیا فرم این شهر به سمت پایداری حرکت می کندو یا نه اگر نه دلایل آن چیست نوع این تحقیق کاربردی است و روش آن توصیفی–تحلیلی است و همچنین منابع مورد درآن با استفاده ازمطالعات میدانی، طرح های جامع شهری کرمانشاه ،طرح تفضیلی ،نمودارها ،سالنامه های آماری، منابع اینترنتی و نقشه های موجود صورت گرفتهاست. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد باتوجه به اینکه کرمانشاه یک دشت محصور به کوه ها و دارای اراضی مرغوب کشاورزیاست،افزایش جمعیت به خصوص به دلیل مهاجرت بی رویه باعث دست اندازی بر این اراضی شده است و همچنین رشد بی قواره شهر کرمانشاهراموجب گردیده چنان که مدل آنتروپی شانون و هلدرن نیز این موضوع را ثابت می کنند.با توجه به اینکه جهت توسعه آتی شهر کرمانشاه هم بامحدودیت انسانی مواجه است و هم با موانع طبیعی مثل کوه ها و اراضی کشاورزی و .... اطراف خود به نظر می رسد؛ در حال حاضر فرم شهری کهمی تواند از اراضی کشاورزی و محیط زیست کرمانشاه حمایت کندوعلاوه بر رشدجمعیت شهری ،نیاز مسکن ،و دیگر نیازهای جامعه را جوابگوباشد شکل فرم شهر پایدار پیشنهادی برای آن (تراکم عمودی) است. که متعاقب بحث توسعه پایدار مطرح گردیده و ضامن پایداری منابع آیندهتوسعه شهری، مخصوصا زمین می باشد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، فرم شهر، شهر پایدار، مدل آنتروپی، شهرکرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.