بررسی اثرات متقابل سازه های پذیرش فناوری توسط کاربران شهری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU04_2212
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 484
نویسندگان
عضو هیات علمی شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان
عضو هیات علمی دانشگاه
دانشجوی دکتری شهرسازی اسلامی دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
تحولات اخیر جهانی در قرن 21 منجر به ایجاد رویکردهای جدید در تمامی علوم از جمله دانش شهرسازی گردیده است.ایجاد تغییرات اساسی در شیوه زندگی و مدیریت شهرها به دلیل پیچیدگی های روزافزون آن ها، لزوم بهره بردن از ابزارها وفناوری های نوین را نیز الزامی می سازد. از سوی دیگر تنوع فرهنگی و تفاوت در دیدگ اه های جوامع مختلف در نوع برخوردآن ها با فناوری های نوین، باعث شده تا برنامه ریزان تلاش کنند تا با شناخت بیشتر جوامع، زمینه ساز تصمیمات بهتری ومناسبت تری شوند. در حوزه برنامه ریزی شهری نیز، برنامه ریزان برای بهره بردن از فناوری های نوین بایستی شرایطاجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه مورد بررسی را شناسایی کرده و بر اساس آن به انتخاب فناوری متناسب باآن اقدام کنند. در این راستا مدل های گوناگونی برای شناخت پذیرش فناوری از سوی کاربران شهری مطرح شده است. اماآن چه در تمامی این مدل ها به آن توجه چندانی نشده است، اثرات متقابل و مهمی است که سازه های تشکیل دهنده اینمدل ها بر روی یکدیگر دارند. در واقع این پژوهش با هدف پر کردن خلع مذکور، سعی در بررسی روابط متقابل میانپرکاربردترین سازه ها در مدل های پذیرش فناوری دارد. برای این منظور از روش تحلیل عاملی تاییدی در مدل سازیمعادلات ساختاری و نرم افزار Smart PL استفاده شده است. داده های مورد نیاز این تحقیق نیز با استفاده از پرسشنامه هایی توسط متخصصین مربوط فراهم گردیده است. نتایج این تحلیل نشان می دهد برخی سازه ها در مدل هایپذیرش فناوری دارای اثرات بسیار قوی تری نسبت به سایرین بوده و می توانند در برنامه ریزی ها تاثیر بسزایی داشته باشند.به عنوان مثال سازه درک سهولت کاربرد توسط کاربران شهری بیشترین اثرگذاری را بر روی سازه مزیت نسبی دارد.شناسایی دقیق ارتباط و اثرگذاری و اثرپذیری این سازه ها برای برنامه ریزی در سازمان های مدیریت شهری، کمک شایانتوجهی به اخذ تصمیمات کاراتر و جلوگیری از هدررفت سرمایه می کند.کلیدواژه ها
اثرات متقابل، سازه، پذیرش فناوری، کاربران شهریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.